HIRDETÉS

A babahordozás hete Csíkszeredában

Péter Beáta 2011. október 10., 17:00

Idén negyedik alkalommal szervezik meg világszerte a Babahordozó Hetet október 10–16. között. Az idei rendezvénysorozat mottója: A lehetőségek világa (A World of Possibilities). Csíkszeredában harmadik alkalommal csatlakoznak a rendezvénysorozathoz.

Idén a Csíki Anyák Egyesülete égisze alatt néhány lelkes csíkszeredai édesanya – akárcsak az elmúlt két évben – a hordozás fontosságára, jótékony hatásaira kívánja felhívni a figyelmet a Csíkszeredában október 10–14. között zajló rendezvénnyel. A programok ebben az évben azt igyekeznek közvetíteni, miként nyílik ki a világ mindenki számára a hordozás által.

„A babahordozás ugyanis egy olyan kivételes módja a gyermekeinkről való gondoskodásnak, mely során a család minden tagja megtapasztalhatja, hogyan oldódnak fel a kisgyermekes léttel kapcsolatos kételyek: miként szabadulnak fel a szülők a bezártság, korlátozottság alól, miközben a babájuknak is megadják a számára oly fontos intenzív együttlétet, hogyan válik részesévé a babával való elmélyült harmonikus kapcsolatnak nem csak az édesanya, de az édesapa, a testvérek, a nagyszülők, nagynénik és nagybácsik, egyszóval bárki, aki megragadja a babahordozás adta lehetőségeket, és hogyan győzhetünk le a hordozóeszköz segítségével akár időbeli, akár környezeti, akár testi akadályokat. A babahordozás tehát egy olyan természetes és mégis modern módja a gondoskodásnak, mely folyamatos testközelséget és biztonságot nyújtva segít kialakítani és elmélyíteni a baba egész későbbi életére kiható kötődést ” – áll a szervezők szerkesztőségünkbe eljuttatott közleményében.

Az idén is számos meghívott szakember előadását lehet meghallgatni a megyeházán. Október 12-én, szerdán 11 órától a megnyitó után Ditta Depner, brassói hipnoszülés-tréner tart román nyelven előadást Gravida relaxată, mamă fericită címmel. 15 órától a már hagyományos hordozós sétán lehet részt venni. A központi parkból induló csoport, amelyhez természetesen menet közben is lehet csatlakozni, a Vár teret érintve végigvonul a Petőfi utcán, a végálommás pedig a megyeháza lesz, ahol 16 órától a Belső erőforrások foganáshoz, kihordáshoz, kiengedéshez, hordozáshoz című előadáson lehet részt venni, amelyet a nagyváradi Magdás Emese, intimtorna tréner tart. 17 órától két marosvásárhelyi SMURD orvos, dr. Turucz Emilia és dr. Kővári Andrea Újszülött és gyermek elsősegélynyújtás tematikában tart előadást.

Csütörtök délelőtt 10 órától kézműves foglalkozáson vehetnek részt az anyukák, Tőzsér Kinga irányításával. 15 órától kezdődően egész délután különböző érdekfeszítő előadások sorozata következik: Gyergyószentmiklósról Székely Anett Környezettudatosan az egészségünkért, Suba Mónika, marosvásárhelyi pszichológus Ősi anyai ösztönök, avagy káros-e a majomszeretet?, Tarczali Mónika, baba és gyermekhordozási tanácsadó pedig Kötözzek? Csatoljak? címmel tart előadást.

16-án, pénteken, 16 órától a csíkszeredai Salamon Szidónia kémikus Az anyatej szerepe a csecsemő táplálásában, 17 órától Tóth Anna Mária, sepsiszentgyörgyi gyógytornász A hordozásról a gyógytornász szemével, 18 órától pedig a marosvásárhelyi Suba Mónika pszichológus Óvodaérett gyermekek és szülők tematikában tartott előadásain lehet részt venni. A rendezvény főtámogatója Csíkszereda Város Önkormányzata.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
0 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS