HIRDETÉS

Az ölelés különleges formája

Péter Beáta 2013. október 20., 16:56 utolsó módosítás: 2013. október 20., 17:22

A hordozás az ölelés különleges formája, amelyre a kisgyermeknek korai fejlődése során nagy szüksége van – hangzott el azon az eseményen, amelyen szép számmal vettek részt kismamák és várandósok, de édesapák, nagymamák is.

Fotó: Kristó Róbert


Csíkszeredában ötödik alkalommal szervezte meg a Csíki Anyák Egyesülete, partnerségben a budapesti Ölbebabával (Ölelés Babahordozó Egyesület) a Babahordozó Napokat, október 18-án és 19-én. A megyeháza márványtermében zajló esemény első napján a babahordozásról szóló előadások szerepeltek a programban, míg a második nap a szabad foglalkozásokról szólt. Bíró Enikő gyógytornász, csecsemőmasszázs-oktató a helyes hordozásról beszélt a jelenlevőknek, Suba Mónika baba- és gyermekhordozási tanácsadó a téli hordozásról tartott előadást és gyakorlatban is megmutatta a különböző kötözési technikákat, Lázár Márta kineziológus pedig arra mutatott rá, hogy miként hat a jó hordozás a baba és az édesanya lelkére.  

A rendezvény részeként szombaton a harmadik trimeszterükben járó várandós anyukák kórházlátogatáson vehettek részt, a megyeházán pedig Ábrahám Emőke zumbafitnesz oktató tartott zumbát anyukáknak és gyerekeiknek, majd a hordozóeszközök mustrája következett. „Péntek elméleti nap volt egy kevés gyakorlattal fűszerezve, szombaton már könnyed, szabad foglalkozás volt, családias hangulat, az anyukák táncoltak a babáikkal, felpróbálhatták a hordozóeszközöket a tanácsadó segítségével. Ragaszkodtunk a vásári hangulathoz, mert ismerkedés gyanánt is nagyon jó, és tanácsot is kérhettek egymástól, ugyanakkor tovább is tudták adni a már nem használt hordozóeszközüket. Nagyon örvendünk, mert sok új arcot láttunk az idei rendezvényünkön. Úgy vélem, kezd látszani a hatása és az eredménye munkánknak, létezik szülésfelkészítő várandósoknak, van havi kórházlátogatás, az érintettek élnek ezekkel a lehetőségekkel, felismerik, hogy érdekükben vannak ezek az alkalmak, és talán emiatt visszatérnek az eseményeinkre is. Van egy folytonosság az egyesület programjain való részvételükben, bizonyára úgy érzik, hogy a fiziológiai könnyebbségen túl az érzelmi szálak is erősödnek a gondoskodó, kötődő neveléssel” – véli Tiboldi Bea, az egyesület elnöke.

A Babahordozó Napok a hagyományos, a babahordozást népszerűsíteni kívánó hordozós sétával ért véget. Az eseményt Csíkszereda Önkormányzata, Hargita Megye Tanácsa, a Családlánc Mozgalom és Magyarország Kormánya támogatta.

Az egyesület következő rendezvényére kedden kerül sor, amikor folytatódik a Szülők iskolája előadássorozat. A Hargita Megyei Kulturális Központ alagsori termében délután hat órától Ábrahám Előd sporttanácsadó tart előadást.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
1 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS