Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék

Az Evilági együttes énekelt legjobban verseket

Szász Cs. Emese 2011. május 18., 13:32 utolsó módosítás: 2011. május 18., 14:50

A sepsiszentgyörgyi Evilági együttes főképp a zentai 15. Énekelt versek fesztiváljára állt össze. Alig próbáltak, s már indultak is a megmérettetésre, ahonnan nem csak első helyezéssel, de közönségdíjjal is térhettek haza.A zentai megmérettetésen az Evilági egygüttes

Nemrég készült el az Evilági hanglemez városunk, Sepsiszentgyörgy 550 éves évfordulója alkalmából. Ez a korong Orbán Ferenc versmegzenésítéseire épül, különlegessége azonban, hogy csaknem 120 ember hallatja magát rajta. A lemezen a nemEZ tagok mellett számos muzsikus, énekes, vonósnégyes és kórus is szerepel – megcsillogtatva az Erdélyben fellelhető zenei sokszínűséget. Ebből a lemezből formálódott aztán a zentai verseny kedvéért az Evilági együttes, Orbán Ferenc mellett Szélyes Margit, Gábor Szabolcs, Lőfi Gellért, Gyergyai Szabolcs alkotja. Ők utaztak el Zentára, a XVI. Énekelt versek fesztiváljára, két Evilági-s dallal és a kötelező megzenésítéssel, amelyet a zsűri első díjjal jutalmazott.

„Szinte hihetetlen is, hogy a pénteki megmérettetés előtti hétfőn volt az első próbánk. A rákövetkező már nem teljes létszámban zajlott – a harmadik tere már maga a a verseny volt. Magyarlakta területekről gyűltünk össze – szólisták, együttesek, összesen 17 versenyszám volt. Személy szerint én már jó ideje túl vagyok azon, hogy dalaimat megmérettessem a szakma előtt, így az első díj kevésbé dobogtatta meg szívemet, annál inkább a közönségdíj – ez volt számomra az igazi visszajelzés. Főként, hogy a a zsűritől megtudtuk, a közönségdíjat fölénnyel érdemeltük ki” – foglalta össze a verseny lényegét Orbán Ferenc, akitől megtudtuk azt is, hogy nem áll szándékukban állandósítani ezt az ötöst, de az igény még ellentmondhat ennek.

„Azt mindenképp tudom, hogy az Evilági dalokat egyszer, ha nem is mind a százhúszan, de a lemez teljességében meg fogjuk szólaltatni” – tette hozzá az értelmi szerző.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS