HIRDETÉS

Az anyatejes táplálás napja Csíkszeredában

Péter Beáta 2012. augusztus 08., 16:07 utolsó módosítás: 2012. augusztus 08., 17:15

A Csíki Anyák Egyesülete augusztus 11-én, szombaton tartja meg a Szoptatás Napját Csíkszeredában.


Az egyesület a szoptatást védő és támogató szervezetek nemzetközi összefogásával megszervezett Szoptatás Világhetéhez csatlakozik ezáltal, melyre idén huszadik alkalommal került sor. A világszerte rengeteg helyszínen lebonyolított programok célja, hogy az információk minél szélesebb körű terjesztésével védjék, népszerűsítsék és támogassák az anyatejes táplálást. Az idei rendezvény mottója: Értsük meg a múltat, tervezzük meg a jövőt! A csíkszeredai programokat Hargita megye önkormányzata támogatja.

A csíkszeredai Szoptatás Napja rendezvénysorozata szombaton 9.30-tól kezdődik a Szabadság téren, innen indulnak el az egyesület tagjai az anyatejes táplálás népszerűsítését szolgáló sétára, negyed tizenegykor közös fénykép is készül a Vár téren. Ezt követően 10 óra 50 perckor a központi parkban kötetlen beszélgetésen lehet részt venni Fekete Éva La Leche Ligás szoptatási tanácsadójelölttel. Fél kettőkor egy, a szoptatás alapjairól szóló információs plakát és egyéb hasznos leírásokat tartalmazó csomag átnyújtására kerül sor a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház újszülött osztályának.

„Fontosnak tartom kiemelni, hogy minden édesanya a legjobb anya gyermeke számára, függetlenül, hogy szoptatta vagy nem, hogy természetes úton szülte vagy császármetszéssel, senki se érezze magát kirekesztve rendezvényeinkről az említett okok miatt. Rendezvényeink az egyesület alapelvei fényében kerülnek szervezésre, a kötődő nevelést kiemelkedő és szükséges folyamatnak tartjuk, de nem elfogultan vagy kizárólagosan! Anyaságunkban összetartozunk, egyformák vagyunk, nincsenek kivételek, selejtek” – mutatott rá Tiboldi Bea, a szervező egyesület elnöke.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
0 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS