HIRDETÉS

Adventi szeretetmorzsa

Péter Beáta 2013. december 19., 19:32

Adventi szeretetmorzsát tartanak csíkszeredai civil szervezetek pénteken 16-18 óra között a város karácsonyfája körül, ahol kellemes zenével, zsíros kenyérrel és forró teával várják az érdeklődőket.

„Rajtunk is múlik, hogy a karácsonyra való készülődés milyen mértékben lesz a szorgos bevásárlás, takarítás, ajándékvásárlás időszaka, és mennyire sikerül megtalálnunk az alkalmat és a belső ráhangolódást az elcsendesedésre, az egymásra való figyelésre. A szervezők nagy része szociális-karitatív tevékenységet folytat a hétköznapokban, így tudják, hogy egy szelet kenyérrel nem lehet a rászorulókon igazából segíteni. Ennek ellenére hisszük azt, hogy ha megállunk néhány percre, és forró teát kortyolgatva körülnézünk, váltunk néhány szót rég nem látott ismerőssel vagy akár idegennel is, akkor már kölcsönöztünk egy adventi színárnyalatot a napunknak, és talán további lelki készülődésre is ösztönzést érzünk majd magunkban” – írják a szervezők. 

A rendezvényre érkezik meg Csíkszeredába Betlehemből a Születés Temploma örökmécseséről meggyújtott láng. A Betlehemi Békelángot 1986 óta a cserkészek hozzák el minden év decemberében Bécsbe és onnan szerte Európába, hogy karácsonykor minél több család otthonában ott éghessen a szeretet lángja. Idén az Adventi szeretetmorzsa keretén belül is át lehet venni, gyertyákon és a szívekben haza lehet vinni a Betlehemi Békelángot. Az érdeklődőket kérik, vigyenek magukkal gyertyát, mécsest.

Szervezők: Családi Elhelyező Központok Szövetsége, Csibész Alapítvány, Csíki Anyák Egyesülete, Csíki Apák, Anyák és Apróságok Krisztusi Közössége, Csíkszeredai Egyesület a Nagycsaládokért, Fokoláre-mozgalom, Gyulafehérvári Caritas, Márton Áron Katolikus Férfiak Szövetsége, Néri Szent Fülöp Egyesület, Romániai Magyar Cserkészszövetség – Csík körzete, Szent György Lovagrend, Szent Tamás Alapítvány.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
0 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS