HIRDETÉS

A Magyar Népmese Napja Csíkszeredában

Péter Beáta 2011. szeptember 28., 19:25

A Magyar Népmese Napja alkalmából, szeptember 30-án délután 5 órától a Csíki Anyák Egyesülete szeretettel vár minden érdeklődőt a csíkszeredai Nagy István Művészeti Iskola aulájában és tornatermében szervezett rendezvényre.


A Magyar Népmese Napját 2005-ben szervezték meg először Magyarországon a Magyar Olvasástársaság kezdeményezésére, és azért éppen szeptember 30-án, mert ezen a napon született Benedek Elek. A nap célja, hogy a könyvtárosok, az óvónők, a pedagógusok és a mesével foglalkozó szakemberek, valamint a meseszerető gyerekek és felnőttek ezen a napon megkülönböztetett tisztelettel forduljanak mind a magyar, mind más népek meséi felé.
Az idén a Csíki Anyák Egyesülete ezen a napon számos tevékenységgel várja a kicsiket és nagyokat egyaránt. A programok részben párhuzamosan folynak majd, ki-ki gyermeke korának, illetve érdeklődésének megfelelően választhat. A péntek délutáni rendezvény célja az olvasás és általában véve a szórakozás igényes válfajainak, valamint a családi közös programoknak a népszerűsítése.

A nagyobb óvodások és kisiskolások Kőrössy Erika és Lázár Mónika vezetésével nemezelni tanulhatnak 17 órától, közben Márdirosz Ágnes és Zsigmond Éva Beáta mesét olvas. Szintén 17 órától textilkönyves foglalkozásra, mesemondásra kerül sor a babák bevonásával. A kiscsoportos foglalkozást Demeter Éva muzeológus vezeti. 18 órától ugyancsak Demeter Éva vezetésével a nagyobb gyerekek kreativitást fejlesztő múzeumpedagógiai foglalkozáson vehetnek részt. A foglalkozások mellett Lázár Mónika nemezkiállítását is meg lehet tekinteni, mesekönyv-vásár, valamint diavetítés is lesz, minden korosztálynak.
A belépés díjtalan. A rendezvényt Csíkszereda Önkormányzata támogatja.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
0 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS