HIRDETÉS

A közös muzsikálás öröme

Iochom Zsolt 2011. december 03., 10:02 utolsó módosítás: 2011. december 04., 15:24

Népes gyereksereg előtt tartott koncertet péntek délután Orbán Ferenc, aki zenésztársaival a Kerekecske esztendőcske című albumának dalait adta elő a csíkszeredai József Attila Általános Iskola dísztermében.

Tekintse meg fotógalériánkat!

A Csíki Anyák Egyesületének szervezésében pénteken 18 órától Orbán Ferenc és barátai (Lőfi Gellért – zongora, valamint Gyergyai Szabolcs – basszusgitár) közösen mutatták be a gyerekalbum dalait.

Közös zenélés Orbán Ferenccel
Orbán Ferenc és barátai örvendeztetik meg a gyerekeket a Kerekecske esztendőcske című koncertjükkel december 2-án 18 órától a csíkszeredai József Attila Általános Iskola dísztermében. A Csíki Anyák Egyesülete által szervezett koncertre kisebb ritmushangszereket is vihetnek a gyerekek, mert közös éneklésre és zenélésre is lehetőség lesz. Orbán Ferenccel beszélgettünk.

Az interaktív koncert során Orbán Ferenc és barátai egy évnyi történést játszottak el tizenkét dalban. A tizenkét dal mindegyike az adott hónap valamely kiemelkedő ünnepét, eseményét mutatja be a gyermekek szemével.

Olvassa el Orbán Ferenccel készített interjúnkat!

A népies, fülbemászó dallamoknak és a könnyen megjegyezhető szövegnek köszönhetően a gyerekek az éneklésbe is bekapcsolódtak. Ugyanakkor a zenészek a gyerekek segítségét is kérték egy-egy dal eljátszásánál, akik zörgőkkel, csörgőkel és kézi hangszerekkel muzsikáltak.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
0 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS