HIRDETÉS

Tavasszal fognának hozzá a megrongált ház javításához

Kömény Kamilla 2016. december 05., 10:04

A kárfelmérés megtörtént, a biztosítóval zajlik az egyeztetés, a károsult csíkbánkfalvi család azonban még nem tudja, mekkora értékű kár keletkezett a lakásukban, amikor egy teherautó bedöntötte házuk egyik falát, megrongálva az épület szerkezetét is.

Fotó: Veres Nándor

Házuk eddig vendégszobaként használt helyiségébe költözött át a csíkbánkfalvi Csedő család, miután november 23-án hajnalban egy teherautó a házukba csapódott, bedöntve egyik szobájuk falát. Csedő Attilától, a ház tulajdonosától megtudtuk, a kárfelmérés megtörtént, az illetékes személynek megmutattak minden sérülést a házon, aki lefényképezte a károsult részeket, azonban nem tudott árat mondani, hogy mennyibe kerülne a helyreállítás.

A családfő egy építkezéssel foglalkozó cég véleményét is kikérte azzal kapcsolatban, hogy a szükséges munkálatok mennyibe kerülnének, várhatóan a héten kapnak majd árajánlatot ezzel kapcsolatban. A biztosító cég azzal nyugtatta a tulajdonost, hogy az ügy aktáját megnyitották, várjon nyugodtan, amint lesz előrelépés, rögtön értesítik. Az érintett azonban, hetente felhívja, megkeresi a biztosítót, annak reményében, hogy így hamarabb eredménnyel járnak – részletezte.

Mint arról a károsult beszámolt, a becsapódás következtében megrongálódott a ház szerkezete, és a fűtésrendszer is megsérült, de mivel a vezetékek nem törtek el, így a károsult szobában levágták a fűtőtestet, a lakás pedig fűthető. A baleset után ponyvával borították le a beomlott részt, a múlt héten pedig ideiglenesen befalazták azt: kintről OSB lemezzel, bentről gipszkartonnal borították, közöttük pedig kőzetgyapottal szigetelték a felületet. S habár a teherautó sofőrje is felajánlotta a segítségét, hogy a szükséges anyagokkal hozzájárul a helyreállításhoz, Csedő Attila nem fogadta el a felajánlást, bízik abban, hogy a biztosító fizeti majd azt.

A munkálathoz egyébként sem fognak hozzá idén, az ideiglenes fallal tavaszig várnak, amíg megfelelőek lesznek az időjárási viszonyok az újjáépítéshez, hogy tartós, minőségi munkát végezhessenek – avatott be a családapa. A család nem tud róla, hogy gyűjtést kezdeményeztek volna a településen.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
8 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS