Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék

Szentmártoni mesés események

Dobos László 2016. május 09., 10:29 utolsó módosítás: 2016. május 09., 13:37

Közel kétszáz gyereket és több tucat pedagógust megmozgató rendezvénynek adott otthont a hét végén a csíkszentmártoni sportközpont: a Tivai Nagy Imre Szakközépiskola kisiskolásai átadták a mesestafétát a kászonújfalvi Tuzson János és a csíkdelnei Márton Ferenc általános iskoláknak.

Fotó: Pál Zoltán

Az átadási ünnepségen a szentmártoni kisdiákok és pedagógusok mellett jelen voltak a Zöld Ilona és Bács Ibolya tanítónők által elkísért delnei gyerekek, valamint a kászonújfalviak Nagy Éva, Makó Erzsébet és Mihály Zsófia pedagógusok vezetésével. A stafétaátadási ünnepségen részt vett Borbé Levente, a csíkszeredai Márton Áron Főgimnázium könyvtárosa, aki 2009-ben hozta be Hargita megyébe az Egri Bródy Sándor Megyei és Városi Könyvtár által indított stafétajátékot.

A szentmártoni ünnepségen – Both Annamária és Pál Tünde tanítónők vezetésével – jelen volt a csíkdánfalvi Petőfi Sándor Iskolaközpont 15 kisiskolása, a szentmártoniak egy évvel ezelőtt tőlük vették át a mesestafétát – tudtuk meg Pál Zoltántól, az eseményt szervező szentmártoni iskola aligazgatójától.

A rendezvény első része a szentmártoni Baka János Könyvtárközpontban zajlott, majd a szervezők szabadtéri társasjátékra hívták meg a vendégiskolák diákjainak csapatait, akiknek hét próbát kellett kiállniuk ahhoz, hogy elnyerhessék a stafétát. A rendezvényt a mesefigurák színesítették, akik között ott volt a hétfejű sárkány, a kék király, felesége, két szép lánya és a mesepróbákat bátran vállaló és szerencsésen kiálló lovagok.

A bátorságpróba legnagyobb kihívása a hercegnőt elraboló hétfejű sárkány legyőzése jelentette, amit a lovagok bátran végre is hajtottak, és ennek örömére Kék király a lovagokat és birodalmának minden lakóját világraszóló lakomával vendégelte meg. A gyerekeknek a szervezők  pityókás tokányt szolgáltak fel, amolyan „királyi lakomaként”.

A csíkszentmártoni Meseszer-staféta átadó ünnepségét a Kacor király történetét bemutató bábszínházi előadás zárta, ezt a csíkszeredai Boszorka bábcsoport tagjai adták elő.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS