HIRDETÉS

Bíróság elé állítják Kászonaltíz polgármesterét

Székelyhon 2016. december 09., 13:01 utolsó módosítás: 2016. december 09., 13:02

Bíróság elé állítja az Országos Korrupcióellenes Ügyészség (DNA) Kászonaltíz polgármesterét, András Zoltánt. A vádhatóság szerint a Hargita megyei község elöljárója bűnrészességet vállalt hamis vagy nem teljes mértékben a valóságot tükröző dokumentumok és nyilatkozatok rosszhiszemű felhasználásában, hogy európai pénzalapokra tegyen szert.

Fotó: Veres Nándor

A DNA által az Agerpres hírügynökségnek elküldött közlemény szerint ugyanabban az ügyben törvény elé állították Marius Piroşcát, a település állati eredetű biotermékek értékesítésével foglalkozó egyesületének törvényes képviselőjét is.

Az ügyészek szerint 2010–2011-ben Marius Piroşca valótlan adatokat tartalmazó dokumentációt nyújtott be a Mezőgazdasági Kifizetési és Intervenciós Ügynökséghez (APIA) a támogatás megszerzése érdekében. A vád szerint olyan, közel 2000 hektáros legelőre kértek és kaptak támogatást az állati eredetű biotermékek népszerűsítésével foglalkozó egyesület nevében, amelyet valójában nem az egyesület, hanem a község állattartó gazdái használtak. A területre bérleti szerződést kötött az egyesület a polgármesteri hivatallal, az ügyészek szerint törvénytelen módon.

Marius Piroşca így őt meg nem illető 863 757 lejes támogatást kapott európai alapokból és az állam költségvetéséből – áll a vádiratban. Az ügyészek zárolták a vádlottak javait. Az ügyet a Hargita Megyei Törvényszék tárgyalja.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
46 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS