HIRDETÉS

Alcsíki üzletekre csapott le az ANAF

Kovács Attila 2016. november 24., 11:25

Több csíki vidéki településen tartottak rajtaütésszerű ellenőrzéseket az Országos Adóhatóság (ANAF) ellenőrei. Ezúttal is az élelmiszer- és vegyesüzletekbe tértek be, és jelentős összegekre bírságoltak a kihágások miatt. Az áruelkobzások sem maradtak el.

Fotó: Barabás Ákos

Az Országos Adóhatóság ellenőrző szerve, a Pénzügyi Csalások Elleni Főigazgatóság (DGAF) nagyszebeni központjának legutóbbi adóhatósági razziája, amely az alcsíki településeket érintette, november 12-én, egy szombati napon történt, de ennek eredményeiről írásbeli megkeresésünk nyomán csak most tájékoztatott az intézmény sajtóirodája.

Mint a tájékoztatóból kiderül, a revizorok Tusnádon, Csíkszentgyörgyön, Bánkfalván, Csíkszentmártonban, Csekefalván, Csíkszentléleken, Mindszenten, Csíkszentsimonban, Csíkszentkirályon, Csíkszentimrén, Csatószegben, illetve Tusnádfürdőn összesen 23 céget ellenőriztek, amelyek élelmiszer- és vegyesboltokat, illetve éttermeket működtetnek. Az adóellenőrök 21 esetben tapasztaltak kihágásokat, ezért 13 esetben figyelmeztetést adtak, valamint 32 pénzbírságot róttak ki, összesen 147 500 lej értékben. Egyúttal elkoboztak készpénzt, illetve különböző javakat, 3295 lej értékben.

Az összesítés kitér arra is, hogy a nagyszebeni székhelyű ellenőrző szerv alkalmazottai milyen kihágásokat állapítottak meg az akció során. Az üzletekben eredetet igazoló dokumentumok nélkül forgalmaztak különböző termékeket, nem vezették be a teljes bevételt a pénztárgépbe, igazoló iratok nélkül tartottak pénzösszegeket, hibás adatokat tartalmazó vagy hiányos nyugtákat állítottak ki, és nem minden esetben készítettek és használtak könyvelési dokumentumokat az elvégzett műveletek során. Október 8-án is nagyméretű ellenőrzést tartott az adóhatóság Hargita megyében, akkor több mint 200 ezer lej értékben bírságoltak.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
8 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS