Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék

Zenés könyvbemutató a román nyelv napjára

R. Kiss Edit 2018. augusztus 28., 19:45
HIRDETÉS

Ovidiu Scridon költő és folkzenész, illetve a helyi, román nyelvű irodalmi kör tagjai mutatkoznak be csütörtökön Csíkszeredában, a Kájoni János Megyei Könyvtár által a román nyelv napja alkalmából szervezett rendezvényen.

Román nyelvű könyvbemutatót is tartanak a megyei könyvtárban Fotó: Veres Nándor

Ahogy a magyar kultúra jeles napjain, úgy az augusztus 31-én ünnepelt román nyelv napja alkalmával is szervez irodalmi rendezvényt a megyei könyvtár. Amint Kelemen Katalin osztályvezető könyvtáros elmondta,

igyekeznek a román olvasóközönség számára is nyújtani olyan rendezvényeket, amelyekkel bevonzzák őket a könyvtárba.

A román ajkú lakosság könyvtárlátogatási szokásai egyébként hasonlók a magyar közösségéhez, számarányuknak megfelelő mértékben kölcsönzik a könyveket és ahogy a magyar olvasók, úgy ők is az új könyvek iránt érdeklődnek leginkább – tudtuk meg.

HIRDETÉS

Csütörtök délután öt órakor a dicsőszentmártoni születésű Ovidiu Scridon kortárs román költő és folkzenész tart országos turnéja keretében Csíkszeredában is rendhagyó, zenés könyvbemutatót új verseskötete ismertetésére.

„Tu ce-ai făcut astăzi?” („Te mit csináltál ma?”) című könyvét a szerző már az ország több mint harminc városában bemutatta.

A rendezvény meghívottai továbbá a csíkszeredai Buna Vestire irodalmi kör tagjai.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS