Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék

Vizsgálat indult egy volt gyergyószentmiklósi városházi alkalmazott ellen

Gergely Imre 2020. február 18., 14:01 utolsó módosítás: 2020. február 18., 15:13
HIRDETÉS

A Gyergyói-medence egyik polgármesteri hivatalánál és két másik helyszínen is házkutatást tartott a rendőrség – olvasható a Hargita Megyei Rendőr-főkapitányság közleményében. A szöveg nem pontosítja, de amint megtudtuk, a gyergyószentmiklósi önkormányzat egyik volt munkatársa ellen indult vizsgálat.

Vizsgálat indult egy volt gyergyószentmiklósi városházi alkalmazott ellen
galéria
Képünk illusztráció Fotó: Agerpres/Christian Lupascu

A gyergyószentmiklósi ügyészségre 2019-ben jutottak el olyan információk, miszerint a polgármesteri hivatal egy alkalmazottja hivatali visszaélés elkövetésével gyanúsítható, és ez alapján indult nyomozás. Február 6-án házkutatásokat tartottak, a városi mellékgazdaságnál és az érintett személy otthonában, az egyik környékbeli településen.

HIRDETÉS

Az illető a város közútjai, közterei, parkok rendezésével foglalkozó, az önkormányzat alárendeltségébe tartozó mellékgazdaságnál dolgozott. Amint megtudtuk,

a gyanú szerint hivatali visszaélést követett el amikor a szociális segélyében részesülő, és ennek fejében meghatározott idejű munkára kötelezett személyeket nem az előírásoknak megfelelően, azaz nem közcéllal foglalkoztatták.

A házkutatások során a rendőrök munkabeosztásokat tartalmazó dokumentumokat foglaltak le. Más jellegű bűncselekmények gyanúja is felmerült, hiszen 32 liter alkoholt is találtak az illetőnél, amelyekről feltételezik, hogy csempészetből származnak. Emellett 78 darab pirotechnikai eszközt is lefoglaltak rendőrök. Az ügyben vizsgálatok tovább folynak.

A gyergyószentmiklósi városháza szóvivője, Kertész László érdeklődésünkre válaszolva elmondta, a gyanúsított személy jelenleg már nem dolgozik az önkormányzatnál. Az üggyel kapcsolatban nincsenek további információik.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS