Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék

Világsztárok fellépésével kezdődik péntektől a diMANSIONS retrófesztivál

Székelyhon 2019. június 10., 12:46

Az oltszemi Mikó-kastély területén néhány nap múlva – június 14-16. között – kezdetét veszi a nagyszabású diMANSIONS retrófesztivál, ahol hazai és anyaországi fellépők, valamint a 80-as, 90-es és 2000-es évek retró-zenei világsztárjai adnak élő koncertet.

Világsztárok fellépésével kezdődik péntektől a diMANSIONS retrófesztivál
galéria
Fotó: diMANSIONS fesztivál
A rendezvény médiapartnere a Székelyhon

Péntektől – június 6-ától – megkezdődtek a diMANSIONS retrófesztivál helyszíni előkészületei, néhány napon belül pedig

Erdély legnagyobb retró-rendezvénye várja majd a szórakozni vágyókat egy igazi, történelmi környezetben, a műemléknek számító oltszemi Mikó-kastély területén.

Az akár 10 ezer fő befogadására is képes óriássátornak köszönhetően az esetleges rossz idő sem szabhat gátat a szórakozásnak.

A rendezvény első napján, pénteken egy igazi világsztár köszönti majd a résztvevőket, hiszen a legendás Modern Talking zenekarból ismert Thomas Anders ad koncertet, majd őt követi Lou Bega és a Hermes House Band fellépése, de már kora délutáni órákban, a hazai retró-zene méltán ismert csillagának, Mirabela Dauernek, és a Massaoke produkciójának (Egyesült Királyság) örvendhetnek a jelenlévők.

Szombaton a helyi Musicum, illetve a romániai Bosquito zenekar fellépésével kezdődik a múltidéző party, majd a jamaikai Inner Circle lép színpadra, őket pedig Tania Evans és Turbo B ex Snap!, valamint Dr. Alban követi.

A fesztivál utolsó napján, vasárnap a hamisíthatatlan rockzenéjé lesz a főszerep: fellép romániai Coco együttes, a Compact zenekar és nemzetközi hírnevű Dire Straits Experiment. A zárónapon ugyanakkor magyarországi együtteseket is köszönthetnek a fesztivál résztvevői, hiszen jelen lesz és nagyszabású koncertet ad a fennállásának idén 40. évfordulóját ünneplő Karthago zenekar, valamint a Guns’N’Roses tribute-zenekaraként ismert Reckless Roses is.

Fotó: diMANSIONS fesztivál

Három nap, három színpad, maximális retró-élmény

A fesztiválra érkezőket három különböző zenei színpad is várja: a Kayam Stage, melynek koncertterét óriássátor fedi, az Ursus Stage és a Silent Disco. Utóbbi valódi különlegességnek számít, hiszen ott – a helyszínen megkapott fülhallgatók segítségével –

mindenki maga választhatja ki, milyen zenére szeretné átbulizni az előtte álló éjszakát.

A diMANSIONS fesztiválon több, mint 10 helyi DJ (Sepsiszentgyörgyről, Csíkszeredából, Kézdivásárhelyről, Székelyudvarhelyről és Kolozsvárról egyaránt) gondoskodik majd a folyamatos jókedvről – a 80-as, 90-es és 2000-es évek zenéjével „felfegyverkezve”.

Szervezett buszokkal is megközelíthető a rendezvény

A fesztiválhoz közeli városokból folyamatos buszjáratok közlekednek majd a helyszínre és vissza, így Sepsiszentgyörgyről, Kézdivásárhelyről, Csíkszeredából (tusnádfürdői megállóval) és Brassóból is könnyedén megközelíthető lesz a rendezvény. A szervezők tájékoztattak:

a buszok menetrendjét hamarosan elérhetővé teszik mindenki számára, weboldalukon.

Még vannak elérhető belépőjegyek

A szervezők felhívták a figyelmet, hogy még elérhető néhány belépőjegy, melyet bárki megvásárolhat a www.dimansions.ro oldalon keresztül, vagy a iabilet.ro, az eventim.ro, a myticket.ro és bilete.ro oldalakra ellátogatva. Ugyanígy személyesen is vásárolhatók belépők a Flanco, az IQBOX Telekom, a Cărturești és Uman üzleteiben, valamint a SelfPay termináljainál. A fennmaradó jegyek függvényében, majd helyszínen is lehet jegyet vásárolni.

A fesztivál honlapja ide kattintva érhető el, további érdekességekért és hasznos tudnivalókért pedig érdemes ellátogatni a rendezvény Facebook-oldalára is.

A diMANSIONS fesztivál teljes koncertprogramját bárki megtalálhatja ide kattintva.

0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS