Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék

Viharokra, jégesőkre figyelmeztetnek

Széchely István 2019. július 31., 13:04

Elsőfokú viharriasztásokat adott ki az ország 24 megyéjére az Országos Meteorológiai Szolgálat. A Hargita, Kovászna és Maros megyére is érvényes figyelmeztetések értelmében szerda délutántól csütörtök délelőttig gyakori villámlások által kísért viharok és jégesők alakulhatnak ki.

Viharokra, jégesőkre figyelmeztetnek
galéria
Fotó: Barabás Ákos

Az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) által szerdán délelőtt kiadott első sárga jelzésű meteorológiai figyelmeztetés Hargita és Kovászna megye teljes területére, Maros megye észak-keleti részére, továbbá Máramaros, Beszterce-Naszód, Brassó, Szeben, Fehér, Bihar, Arad, Temes, Krassó-Szörény, Hunyad, Prahova, Dâmboviţa, Argeş, Buzău, Vâlcea, Mehedinţi, Gorj, Suceava, Neamţ, Bákó és Vráncsa megyékre vonatkozik és szerdán 15 órától 23 óráig van érvényben.

A jelzett időszakban viharossá fokozódhat a szél és gyakori villámlásokkal kísért zivatarok és jégesők alakulhatnak ki.

A zivatarok csapadékhozama elérheti a négyzetméterenkénti 25 literes mennyiséget, elszigetelten pedig akár az 40–50 litert is.

HIRDETÉS

Az első figyelmeztetést követő időszakra egy második sárga jelzésű meteorológiai riasztást is kiadott az ANM. A szerdán 23 órától csütörtökön 11 óráig érvényes figyelmeztetés nagyrészt ugyanazokra a megyékre vonatkozik, mint az első, de már Maros megye teljes területére érvényes és kiterjesztették az ország déli határáig. Ez is viharok, villámlásokkal kísért zivatarok és elszigetelten jégeső kialakulásának a veszélyére figyelmeztet és elszigetelten nagy mennyiségű csapadékra.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS