Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék

Veszteségek egy-két ezer lejtől a több ezer euróig – sorozatos áramkimaradásokra panaszkodnak Udvarhelyszéken

Székelyhon 2019. augusztus 25., 12:43 utolsó módosítás: 2019. augusztus 25., 12:47

Jelentős anyagi károkkal járnak az áramszünetek Székelyudvarhelyen, illetve térségében. Antal Lóránt RMDSZ-es szentárhoz számos panasz futott be az elmúlt időszakban, amelyeket közleményben osztott meg szerkesztőségünkkel, hozzátéve, hogy az Electrica vezérigazgatójához fordult a megoldás érdekében.

Veszteségek egy-két ezer lejtől a több ezer euróig – sorozatos áramkimaradásokra panaszkodnak Udvarhelyszéken
galéria
Kényszerű szünet. Képünk illusztráció Fotó: Pál Árpád

Nagyon gyakorivá váltak Székelyudvarhelyen és környékén az áramszünetek, lassan nem telik el úgy hét vagy akár nap, hogy a város valamely részén ne szüneteljen percekig vagy akár órákig az áramszolgáltatás – adja meg a hangot közleményében a szenátori iroda, majd a hozzájuk fordulók panaszait ismertetik, miszerint az áramszünetek nemcsak bosszantók, de jelentős anyagi károkkal is járnak.

  • Egy építőipari szolgáltató a munkaidő kiesése miatt évi 2–3000 lejes kárral számol, de
  • egy műanyagok gyártásával foglalkozó cégnél a szolgáltatás kiesése több száz kilogramm hulladéktöbbletet eredményez, illetve tavaly két alkatrészcserére is szükség volt, ami nem kevesebb mint négyezer euró költséget jelentett.
  • Bútorgyártó és gépipari termeléssel foglalkozó vállalkozó is panaszkodott többórás késésekre, illetve több tízezer eurós károkra.
  • A lakosságot érintő problémákról sem lehet megfeledkezni, hiszen az otthoni elektromos berendezések is tönkre mehetnek, illetve a téli szezonban rengeteg lakás fűtés nélkül maradhat áram híján.

Mindezeket a problémákat összegezve mihamarabbi befektetéseket szorgalmaz Antal Lóránt, ebbéli igényét pedig Georgeta Corina Popescu vezérigazgatónak is kifejezte, ugyanakkor tájékoztatást kért a fejlesztések mértékéről és ütemtervéről.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat