Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék

Versenypályán fejlesztik a rendőrök a gépjárművezetői ismereteiket

Antal Erika 2020. február 27., 14:53 utolsó módosítás: 2020. február 27., 15:13
HIRDETÉS

752 munkatársa számára szervez gépjárművezetői továbbképzést márciusban a Maros Megyei Rendőr-főkapitányság a Transilvania Motor Ring pályán. A kezdeményezésben a megyei önkormányzat is partner.

Versenypályán fejlesztik a rendőrök a gépjárművezetői ismereteiket
galéria
Saját járműveikkel gyakorolhatnak a rendőrök Fotó: Haáz Vince

A Csergedi-tetőn – Nyárádtő és Kerelőszentpál körzetében – harmincöt hektáron elterülő motorsportkomplexum Románia legnagyobb, autós és motoros versenyekre alkalmas pályája. A Transilvania Motor Ring nem csupán a rendezvényekért és versenyekért van, hanem a közösséget is szolgálja, ha van rá igény – mondta el Péter Ferenc, a Maros megyei önkormányzat elnöke. Tavaly a tűzoltósággal kötött az önkormányzat hasonló együttműködési szerződést.

Daniel Cătană rendőrparancsnok elmondta, szükség van a járművezetői tudás és képességek fejlesztésére, olyan pályán gyakorolni, ahol nincsen balesetveszély, ahol minden helyzetre felkészülve sajátíthatják el a szakoktatóktól a különféle műveleteket a rendőrök. Hangsúlyozta, a képzés célja a balesetmentes haladás a forgalomban.

Annak érdekében, hogy a rendőri felkészülés ne akadályozza a pályán a rendezvényeket, versenyeket, rugalmasan kezelik a programot – mondta Thomas Moldovan, a Motor Ring pálya vezetője. Az első képzéssorozat március 2-án kezdődik, a következőt novemberben szervezik.

HIRDETÉS

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS