Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék

Várvásárt tartanak Vásárhelyen

Simon Virág 2018. október 11., 17:10
HIRDETÉS

Hetven termelő és kézműves kínálja portékáját péntektől vasárnap estig Marosvásárhelyen a várvásár negyedik kiadásán. A vár előtti térre pénteken reggel állítják fel az asztalokat, a vásár délelőtt tizenegykor nyit.

Képünk illusztráció Fotó: Haáz Vince

Negyedik alkalommal szervezik meg a várvásárt, amely keretében évente kétszer lehetőséget teremtenek a kistermelőknek, kézműveseknek, hogy szervezett formában kínálják termékeiket, és lehetőséget teremtenek a városlakóknak, hogy minőségi alapanyagokból készült, házias élelmiszereket vásároljanak.

Az idei vásárra hetven termelő jelentkezett be. A szervezők szerint elhozzák termékeiket a méhészek, így a hideg időszakban egyre jobban értékelt hagyományos méz és lépesméz mellett propoliszt, dióval, gyömbérrel ízesített termékeket is lehet majd vásárolni. De ott lesznek a vásárban a házi kenyeret és házi süteményeket készítő háziasszonyok is, tőlük is bizalommal lehet majd finomságokat a kosárba gyűjteni.

Több standnál lehet majd hagyományos hústermékek közül választani, és sajtokat is legalább három helyen lehet majd kóstolni, venni. De ott lesznek a vásárban a levendulát termesztő és illóolajokat, házi kencéket készítő árusok is. Gyógynövényekből készült teákat és cserepes fűszernövényeket is lehet majd vásárolni, illetve nem fogak hiányozni a kézműves söröket készítő kisvállalkozások sem.

HIRDETÉS

Akik kézműves fagyit szeretnének kóstolni, vagy óriás palacsintát, kürtős kalácsot ennének, esetleg roston sült hallal és szalmakrumplival csillapítanák éhségüket, azokat is várják, hiszen több helyen lehet majd falatozni is. A termelők, kézművesek Maros, Hargita, Kovászna, Fehér, Szeben, Suceava, Brassó és Kolozs megyéből érkeznek. A várvásár programja: péntek 11–18 óra, szombat 10–19 óra és vasárnap 10–18 óra.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS