Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék

Utakat aszfaltoznak, járdákat építenek Gyergyószéken

Hegyi Zsuzsánna 2020. február 28., 21:16
HIRDETÉS

Három gyergyószéki településen építenek járdát, és több útszakaszon a szokásos kátyúzási, karbantartási munkálatok mellett útfelújítások is lesznek a térségben. Ezeknek a munkálatoknak a finanszírozását is a tartalmazza a megyei önkormányzat 2020-as büdzséje.

Utakat aszfaltoznak, járdákat építenek Gyergyószéken
galéria
A járdák mellett útépítésre is költenek ebben az évben a szokásos kátyúzás és útkarbantartási munkálatok mellett. Képünk illusztráció Fotó: Hargita Megye Tanácsa

Több mint 470 millió lej Hargita megye idei költségvetése, a tavalyinál 40 millió lejjel kevesebb. A megyei önkormányzat elöljárói úgy fogalmaztak, hogy odafigyelnek a közösségeknek, a családoknak, a fiatalok hazavonzásának, az egyháznak, a kultúrának, az egészségügynek és a sportnak is a támogatására, ugyanakkor a zöld megye kialakítására törekednek.

Gyergyószéken elsősorban a gyalogos közlekedés és a forgalmi biztonság megteremtésére figyeltek a pénzalapok elosztásakor.

„Gyergyócsomafalván és Gyergyóditróban folytatjuk a járdák építését, Gyergyóalfaluban pedig reméljük, hogy el tudjuk kezdeni és be is fejezhetjük idén a gyalogos járófelület kialakítását a megyei út mentén, a csomafalvi bejárattól a településközpontig” – ismertette Barti Tihamér, Hargita Megye Tanácsának alelnöke.

HIRDETÉS

A járdák mellett útépítésre is költenek ebben az évben a szokásos kátyúzás és útkarbantartási munkálatok mellett. Gyergyóremetén a tejporgyár és a hulladéklerakó felé vezető, közel öt kilométeres részben macskaköves földutat szeretnénk leaszfaltoztatni, közel tíz millió lej értékben. Ugyanakkor Gyergyószentmiklóson, a négyes kilométernél, a Kovácspéter néven ismert, Balánbánya felé vezető út egy szakaszát, illetve Gyergyóújfalu és Vasláb közötti vasút menti burkolatlan utat is leaszfaltoztatnánk – nyilatkozta az elöljáró.

Barti elmondta, hogy igyekeznek további utak építésére, aszfaltozására is pénzt szerezni. Ilyenek a Gyergyóditró és Tölgyes, illetve Orotva és Borszék közötti útszakaszok, amelyek kivitelezési tervei ugyan elkészültek, de finanszírozási keret még nincs rá.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS