Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék

Ünneplőbe öltözött Székelyudvarhely

Kovács Eszter 2019. március 14., 15:45
HIRDETÉS

A korábbi éveknél még díszesebb ünneplőbe öltözött Székelyudvarhely az 1848–49-es forradalom és szabadságharc tiszteletére.

Fotó: Barabás Ákos

A városközpontban közel száz oszlopra kerültek fel a már tavaly is használt nemzeti színű szalagok és kokárdák, a Művelődési Ház melletti híd oszlopai is a nemzeti lobogó színeibe öltöztek.

A munkát, a díszek felszerelését az Eda Elekes Kft. támogatásként, díjmentesen végezte el, tudtuk meg a polgármesteri hivatal sajtóosztályától.

HIRDETÉS

Mindemellett, a város sok utcájában székely zászlókat és nemzeti színű szalagos díszeket tűztek a házakra, illetve a Sétatéri parkban is székely zászlók kerültek a lámpatestekre: a mintegy kétezer darab lobogó adományként érkezett, elhelyezésüket pedig a hivatal végeztette.

Fotó: Barabás Ákos

Hargita megye prefektusa, Jean-Adrian Andrei nem késlekedett felszólítani Székelyudvarhely Polgármesteri Hivatalát, hogy a március 15-ére való készülődésben

ne feledkezzenek meg a zászló- és szimbólumhasználatra vonatkozó törvényekről,

erősítette meg lapunknak a hivatal. Mint ismeretes, a prefektus legutóbb októrber 23. után, illetve tavaly március 15. után is büntetést rótt ki a városra az ünnepi díszítések miatt. A hatályos törvények értelmében – hívta fel a figyelmet ezúttal is a prefektusi hivatal – 2500-tól 5000 lejig terjedő pénzbírság róható ki a törvényszegésért.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS