Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék

Újabb medvetámadás ott, ahol feltehetően egy nagyvad ölt meg egy pásztort a hétvégén

Simon Virág 2019. november 12., 10:02 utolsó módosítás: 2019. november 12., 16:55

Újabb medvetámadás történt Oláhkocsárd határában egy esztenán – értesítették a dicsőszentmártoni rendőrséget hétfőn, éjfél előtt pár perccel. A helyszínre kiérkező mentősök ellátták a juhpásztorsegédet, akit több helyen megsebesített a nagyvad.

Medvenyomok. Többször is támadt a nagyvad Oláhkocsárd határában. Képünk illusztráció Fotó: Erdély Bálint Előd

Mint a rendőrség sajtószóvivője, Emanuela Fărcaş a Székelyhonnak elmondta, a 66 éves férfi a juhokat őrizte, amikor rátámadt a medve. A fején, karján és a csípőjén sebesítette meg. Az áldozat eszméleténél volt, amikor kórházba vitték. A rendőrök a helyszínen maradtak, hogy kivizsgálják a támadás pontos körülményeit.

Mint arról beszámoltunk, szombaton szintén Oláhkocsárd határában holtan találtak egy juhpásztort, akit minden bizonnyal medve sebesített halálra.

Maros megye prefektusa, Mircea Duşă kedden délelőtt tizenegyre Oláhkocsárda megy, hogy a sürgősségi esetek bizottságának tagjaival a helyszínen találkozzon, és megbeszéljék, mi legyen a teendő.

HIRDETÉS

Az oláhkocsárdi polgármesteri hivatalban tartott találkozó után a megye prefektusa elmondta, hogy megegyeztek a sürgősségi esetekért felelős bizottság tagjaival, hogy csütörtökön 18 óra után helybéliek, erdészek, vadászok és csendőrök alkotta csapatok fognak járőrözni a településen és annak határában. A járőrözés célja távol tartani a nagyvadat a településtől és az esztenától. A találkozón elhangzott, hogy négy hónappal ezelőtt kértek kilövési engedélyt egy Oláhkocsárd környékén garázdálkodó medve kilövésére, de ezt csak hétfőn kapták meg, feltehetően azért, mert szombaton a medve megölt egy juhászt. A prefektus elmondta, hogy idén Maros megyében 33 kilövési engedélyt kértek a vadászegyesületek, de csak tizenkettőt kaptak meg. 
Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS