Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék

Új városházát avattak Tusnádfürdőn

Barabás Hajnal 2017. június 17., 14:40 utolsó módosítás: 2017. június 17., 23:40
HIRDETÉS

Háromnyelvű – Primărie-Városháza-Townhall – felirat áll Tusnádfürdő új polgármesteri hivatalának homlokzatán. A helyi önkormányzat új székházának avatóünnepségét péntek délután tartották a 19. Tusnádfürdő Napok nyitányaként.

Fotó: Gecse Noémi

Tusnádfürdő testvértelepüléseinek küldöttségei, a Hargita megyei és a helyi önkormányzat képviselői, valamint a tusnádfürdői lakosok, illetve az oda látogató turisták jelenlétében nyitották meg ünnepélyesen az új polgármesteri hivatal épülete előtt a 19. Tusnádfürdő Napokat.

Az ünnepélyen Albert Tibor, az üdülőváros polgármestere arra kérte a jelenlévőket, hogy érezzék jól magukat Tusnádfürdőn,

HIRDETÉS

érezzék a helyiek vendégszeretetét.

Fotó: Gecse Noémi

Az eseményen felszólalt még Korodi Attila parlamenti képviselő, Bíró Zsolt, az MPP elnöke, illetve Kolozsvári Tibor Hargita megyei önkormányzati képviselő is.

A városnapok nyitórendezvényét az is különlegessé tette, hogy Albert Tibor, valamint Tusnádfürdő testvértelepülése, Pestszetnlőrinc-Pestszentimre polgármestere, Ughy Attila újabb szerződéssel

megerősítették az immáron 20 éve fennálló testvérvárosi kapcsolatot.

Fotó: Gecse Noémi

A magyarországi városvezető elmondása szerint ez élő kapcsolat volt, amelyben mindig számíthattak egymásra, és számítanak ezután is. Ajándékul egy pihenőpadot, illetve egy utcai órát szereltettek fel Tusnádfürdő új önkormányzati épülete előtt. Az ünnepélyes hangulatról a tusnádfürdői Szent László Gyermekvédelmi Központ kórusa gondoskodott.

Fotó: Gecse Noémi

Az események fénypontját a tusnádfürdői új városháza avatója jelentette, amely előtt ünnepélyesen felvonták Románia és az Európa Unió zászlaját, valamint a székely zászlót és az üdülőváros lobogóját.

Ezt követően Albert Tibor szólalt fel, elmondva, 2009-ben kezdték el az épület felújítási munkálatait, holott voltak, akik azt tanácsolták, hogy leromlott állapota miatt inkább bontassák le. Bíztak elképzelésükben, és megvalósították a felújítást.

Tusnádfürdő adófizető polgárainak köszönhetjük mindezt

– hangsúlyozta a városvezető.

Fotó: Gecse Noémi

Felszólalását követően a római katolikus, a református és az ortodox egyház képviselői áldották meg az épületet, majd szalagvágás következett, így nyitva utat az érdeklődők előtt.

Fotó: Gecse Noémi

A jelenlévők körbejárhatták és megtekinthették a teljesen új külsőt, és modern, korszerű belsőt kapott kétszintes ingatlant.

Fotó: Gecse Noémi

Létrás tűzoltókocsit vehettek át

A Tusnádfürdői Városnapok alkalmából a svájci Opération VillagesRoumains alapítvány ajándékaként teljesen felszerelt létrás tűzoltóautót vehetett át a tusnádfürdői önkéntes alakulat.

Fotó: Gecse Noémi

Az alapítvány elnöke felszólalásában kitért arra, hogy az elmúlt öt évben 12 önkéntes tűzoltóközpontot hoztak létre, ezek közül négyet Hargita megyében.

Fotó: Gecse Noémi

Ma a tusnádfürdői önkéntes tűzoltó-alakulatot gazdagíthatjuk a létrás tűzoltóautóval. Azt szeretném, ha ezt a járművet csak gyakorlatozásra, és soha nem élesben kellene használni

– mondta az alapítvány elnöke.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS