Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék
HIRDETÉS

Új mezőgazdasági kiállítást terveznek májusra

Simon Virág 2019. március 01., 19:28 utolsó módosítás: 2019. március 01., 19:29

Egyedi mezőgazdasági kiállítás megszervezését vállalta fel a Pro Economica Alapítvány, amely a fiatal gazdák ötletét felkarolva olyan rendezvényt szeretne – májusban –, ahol a család apraja-nagyja talál érdekes látnivalót és nem utolsósorban finom kóstolnivalót.

Új mezőgazdasági kiállítást terveznek májusra
galéria
Kozma Mónika és Birtalan István. Újdonsággal rukkolnak elő májusra Fotó: Haáz Vince

Az ötletgazdák nevében Birtalan István, a Maros Megyei Ifjúsági Egyeztető Tanács elnöke tudatta, korábban megszervezték az Agrárakadémiát, ahol kétszázötven mezőgazdasággal foglalkozó fiatal gazda kapott lehetőséget az ismerkedésre, szakmai előadások hallgatására, jól menő vállalkozások megtekintésére. Ezeken a találkozókon fogalmazódott meg az ötlet, hogy

jó lenne egy nagyszabású rendezvényen bemutatkozni, találkozni, tapasztalatot cserélni, megismerni a legújabb, mezőgazdasággal kapcsolatos tudnivalókat, a legmodernebb gépeket és eljárásokat.

Így született meg az Agromania mezőgazdasági kiállítás ötlete, amelynek már helyszíne is van, Sáromberke, időpontja pedig május 18–19.

A Pro Economica Alapítvány ügyvezetője, Kozma Mónika kiemelte, egyedi rendezvényt szeretnének, ahol a szakmai kamarák, a neves termelők képviselői találkozhatnak, ahol kiselőadások lesznek az újdonságokról. Ugyanakkor azt is szeretnék, hogy ez egyben családi rendezvény is legyen, ahol minden családtag talál kedvére való látnivalót és elfoglaltságot.

Az alapítvány célja, hogy a mezőgazdasággal foglalkozókat támogassa, és hozzásegítse őket, hogy versenyképesek legyenek, hatékonyan műveljék a rendelkezésükre álló földet.

Ez a rendezvény is ezt a célt szolgálja, hiszen részben népszerűsíti a helyi termékeket, lehetőséget teremt a nagygazdáknak és a kistermelőknek a bemutatkozásra, ugyanakkor közelebb hozza egymáshoz a mezőgazdaságból élőket a fogyasztókkal.

A májusi mezőgazdasági kiállításra március 15. és április 15. között lehet bejelentkezni termelőkként, kiállítókként. Mivel a Sáromberke és Sárpatak között fekvő terület nagyon tágas, nem korlátozzák a jelentkezők számát, azt szeretnék, hogy minél többen menjenek el és mutassák be termékeiket.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat