Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék

Úgy érezte, jogtalanul zárták ki a nyári érettségiről – perelt, nyert és brillírozott a pótérettségin

Székelyhon 2019. szeptember 04., 09:35
HIRDETÉS

Bírósági úton szerzett jogot az őszi érettségin való részvételre az a Fehér megyei lány, aki a legjobb eredményt érte el: minden írásbeli vizsgán 9-esnél nagyobb jegyet kapott a kedden közzétett adatok szerint – írja az Agerpres hírügynökség.

Képünk illusztráció Fotó: Veres Nándor

A lány a Mária Királynő Művészeti Középiskola tanulójaként végzett, majd jelentkezett a júniusi érettségire.

A szóbeli angol vizsgán megszólalt a mobiltelefonja, ezért – csalásra tett kísérlet miatt – kizárták a vizsgáról.

A szabályzat értelmében a csalás miatt kizárt érettségizőknek a következő két érettségi szesszióban nincs joguk beiratkozni a megmérettetésre. A lány azonban beperelte a Fehér Megyei Tanfelügyelőséget, arra hivatkozva, hogy az angol szóbeli során

korábban behívták vizsgázni, mint ahogy a kezdés időpontja az ütemtervben szerepelt, így a sietség és az idegesség miatt zsebében felejtette a telefonját.

A Fehér Megyei Törvényszék a lánynak adott igazat, és elrendelte az ellene foganatosított szankció felfüggesztését, így a lány beiratkozhatott az őszi érettségire.

A kedden közzétett eredmények szerint az ifjú hölgy az írásbeli vizsgákon román nyelv és irodalomból 9,25-ös, történelemből 9,25-ös, logikából 9,80-as jegyet kapott. Ezek a legnagyobb, idei őszi érettségin kapott jegyek Fehér megyében.

HIRDETÉS

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS