Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék

Udvarhelyen is kezdődhet a gyűjtés

Kovács Eszter 2014. május 27., 17:00 utolsó módosítás: 2014. május 27., 17:05

Hat használtruha-tárolót helyeznek ki szerdán Székelyudvarhelyen: a Gyulafehérvári Caritas kezdeményezése kettős célt szolgál, hisz a háztartási hulladék mennyiségének csökkentése mellett az összegyűjtött ruhaneműket olyan rászorulók között osztják szét, akik ilyen irányú kéréssel fordulnak a szervezethez.

 

Az elmúlt hetekben Hargita megyében tizennégy, Kovászna megyében pedig tizenhárom ruhagyűjtő konténert helyeztek el, Székelyudvarhelyen hat gyűjtőpontot alakítanak ki: a Lakatosok és a Kisköved utcákban, a Függetlenség és az Ady Endre utca kereszteződésében, a Junior Étterem parkolójában, a Szombatfalvi úton a 94-es házszám szomszédságában, valamint a Sziget utcában. A Gyulafehérvári Caritas projektjének partnere egy magyarországi vállalkozás, az általuk biztosított tárolók vaslemezből készültek, zártak, befogadóképességük 300 kilogrammnyi.

Hargita megyében Székelykeresztúron és Gyergyószentmiklóson már elhelyezték a tárolókat, a visszajelzések nagyon pozitívak, mondta el Péterfi Attila, a Gyulafehérvári Caritas logisztikai ágazatának vezetője. „Rendkívül nagy volt a kezdeti lelkesedés, a konténerek néhány nap alatt mind meg is teltek. Amennyiben bebizonyosodik, hogy több tárolóra is szükség lenne, újabbakat is elhelyezünk” magyarázta. A kezdeményezők felhívják a figyelmet, a tárolókba ruhaneműt, lábbeliket és gyermekjátékokat lehet bedobni. Továbbá arra kérik a lakosságot, hogy a konténerekbe szánt ruhákat lehetőleg csomagolják be, így elkerülhető azok összekoszolódása, ha esetleg más hulladék is kerül a tárolókba. Legnagyobb igény gyermekholmikra lenne, tette hozzá Péterfi Attila.

A már kihelyezett tárolók némelyikét kifosztották a kukázók, a projektfelelős szerint a probléma legkézenfekvőbb megoldása, hogy a heti rendszeresség helyett gyakrabban ürítik majd a konténereket, hisz a bennük lévő használt ruhákhoz csak akkor lehet hozzáférni, ha azok tele vannak. Egyébként, a tárolók használatával kapcsolatos bárminemű információt a weboldalukon feltüntetett telefonszámon lehet majd kérni, a panaszokat is így lehet jelezni.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
2 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS