Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék

Olvasóklub alakul Udvarhelyen

Kovács Eszter 2012. október 16., 16:44 utolsó módosítás: 2012. október 16., 16:52

Olvasóklubot hoz létre a székelyudvarhelyi városi könyvtár, ahol a könyvbarátok kellemes környezetben megoszthatják egymással olvasmányélményeiket. A kísérleti jelleggel elindított klub első eseménye  szerdán délután hat órától lesz.

Fotó: Veres Nándor

Gálovits Rózsa könyvtáros álmodta meg az udvarhelyi könyvklubot, ahol a részvevők kellemes környezetben, egy pohár forró tea vagy kávé mellett elbeszélgethetnek legfrissebb olvasmányélményeikről, kedvenc könyveikről. „Mindenkinek van olyan olvasmányélménye, amit szívesen megosztana másokkal, esetleg kíváncsi a művel kapcsolatos más véleményekre is” – mondta el az ötletgazda. Rózsa elképzelése szerint mindig egy könyvről szólna a beszélgetés, melyet előzőleg minden klubtag elolvasott. Az olvasóklub találkozásain való részvételnek tehát egyetlen feltétele van: hogy a jelenlévők mind ismerjék az adott könyveket. A klubtagok havonta egyszer ülnének össze, hogy mindenkinek bőven legyen ideje beleásni magát az adott olvasmányba. „Főként szépirodalmi művekről lenne szó, nekem már van néhány ötletem, de minden javaslatot szívesen fogadok” – tette hozzá a szervező. A felhívás egyelőre felnőtteknek szól, Rózsa azonban azt is fontolgatja, hogy idővel fiataloknak külön olvasóklubot is létre lehetne hozni. „Az a tapasztalatom, hogy a gyerekek és fiatalok sokkal nyitottabbak és bátrabbak, fenntartások nélkül megosztják véleményüket egy-egy olvasmányról. A felnőttek rendszerint zárkózottabbak, de remélem, a kellemes környezetben sikerül mindenkinek feloldódnia, hisz az egész kezdeményezés lényege az lenne, hogy mindenki szabadon hozzászóljon a témához” – magyarázta.

A székelyudvarhelyi olvasókör első találkozója tehát szerdán délután hat órától lesz a városi könyvtárban, ahol az érdeklődők saját ötleteiket is elmondhatják arról, hogyan képzelték el a klub működését.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS