Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék

Megtámadták Szőke Lászlót, lőfegyverrel védekezett

Székelyhon 2014. május 16., 14:06 utolsó módosítás: 2014. május 16., 15:47

A fülén sebesítette meg lőfegyverével az egyik támadóját Szőke László pénteken hajnalban. Az újságírót a székelyudvarhelyi lakhelye előtt hárman támadták meg, egyikük többször meglökte, majd lefejelte. Szőke ekkor rántott fegyvert.

Fotó: Pál Gábor

A székelyföldi bűncselekményekről és bűnözőkről vezetett Fekete-fehér blog szerzőjébe az incidenst megelőzően egy kávézóban kötött bele a fenyédi 39 éves E. K. Sz. Az utóbbi az újságírót tette felelőssé, amiért jogerősen felfüggesztett börtönbüntetésre ítéltek csalásért.

„A tömbház előtt három, nálam jóval megtermettebb férfi kötött belém. E. K. Sz. lökdösni kezdett, majd lefejelt. A további bántalmazást megelőzendő azonnal elővettem az engedéllyel tartott fegyveremet és rálőttem egy gumilövedéket. A fülén sebesítettem meg, majd kihívtam a rendőrséget” – nyilatkozta a Székelyhon.ro-nak Szőke László, akinek jobb szemtájéka sérült meg a fejeléstől.

A Hargita Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivő-helyettese, Incze Miklós ismertette portálunkkal a rendőrség hivatalos álláspontját az üggyel kapcsolatosan. Mint mondta, „a tettlegességig fajuló nézeteltérést E. K. Sz. kezdeményezte, megfejelve a 43 éves székelyudvarhelyi Sz. L-t, aki önvédelemből használta a gumilövedékű fegyverét, a jobb fülén sebesítve meg támadóját. E. K. Sz. kórházi kezelésre szorul.” Mindkettőjük ellen eljárás indult, E. K. Sz. ellen bántalmazás, Szőke László ellen pedig jogtalan fegyverhasználat miatt.

E. K. Sz. egyébként egyike azoknak a csalóknak, akikről itt olvashatnak. Az ellene zajló perben született ítéletet április végén emelték jogerőre a marosvásárhelyi táblabíróságon. Csalásért 1 év és 10 hónap felfüggesztett börtönbüntetést kapott 3 év és 10 hónap próbaidővel.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
76 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS