Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék

Elkezdődött az Ifjú Tehetségek Akadémiája

Iochom Zsolt 2012. február 24., 10:44 utolsó módosítás: 2012. február 26., 09:49

Február 23. és március 1. között a csíkszeredai SimpleX Egyesület, a Romániai Magyar Pedagógusok Szövetsége és a Hargita Megyei Tanfelügyelőség a székelyudvarhelyi Tamási Áron Gimnáziumban második alkalommal szervezi meg az Ifjú Tehetségek Akadémiáját.

A matematikai tehetséggondozó tábor elsődleges célja a március 14–18. között Kecskeméten tartandó XXI. Nemzetközi Magyar Matematikaversenyre továbbjutott erdélyi diákok felkészítése. Ezen a versenyen a Kárpát-medencéből közel kétszáz, magyar nyelven tanuló középiskolás vesz részt, megfelelő előválogatás után. 2010-től a román Oktatási, Kutatási, Ifjúsági és Sportminisztérium ezt a versenyt hivatalosan is elismeri, így az itt díjazott romániai diákok az olimpiai csapathoz hasonló kedvezményeket élvezhetik (két egyetemet végezhetnek ingyenesen, külön érettségizhetnek, ösztöndíjat kapnak). A Kárpát-medencei versenyen Erdélyt a februárban Gyergyószentmiklóson tartott XXII. Erdélyi Magyar Matematikaversenyen továbbjutott 57 középiskolás diák fogja képviselni. Közülük tíz székelyudvarhelyi, nyolc csíkszeredai, nyolc marosvásárhelyi, hét sepsiszentgyörgyi, öt kolozsvári, négy margittai, három gyergyószentmiklósi, két baróti, nagyváradi, kézdivásárhelyi, szatmári, valamint egy brassói, nagybányai, székelykeresztúri, illetve zilahi diák.

A továbbjutott diákokon kívül további tizenöt, a matematika iránt fokozottan érdeklődő tanuló is részt vesz a táborban, melynek ugyancsak fontos célkitűzése a matematika érdekesebb, szórakoztatóbb oldalának a megismertetése. E célból a szervezők együttműködnek a PRIMAS2 FP7-es európai projekt tagjaival, az Európai Unió más tagállamaiban használt tananyagokra, versenyfeladataira, ördöglakatokra, Happy Cube és egyéb logikai, illetve stratégiai társasjátékokra alapozott foglalkozásokkal is készülnek a tevékenységeket tartó csíkszeredai, székelyudvarhelyi, kolozsvári és marosvásárhelyi tanárok. A szellemi munka mellett esti táncházat, valamint különböző téli sportolási lehetőségeket (sízés, szánkózás, korcsolyázás Homoródfürdőn) biztosítanak a tábor szervezői – tájékoztatta portálunkat Csapó Hajnalka, a csíkszeredai Márton Áron Gimnázium matematikatanára.

Ifjú Tehetségek Akadémiája Székelyudvarhelyen
Március 1–6. között a székelyudvarhelyi Tamási Áron Gimnázium adott otthont a Romániai Magyar Pedagógusok Szövetsége és a csíkszeredai SimpleX Egyesület által szervezett matematikai tehetséggondozó tábornak, az Ifjú Tehetségek Akadémiájának.
Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS