Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék

Tömegközlekedés: ingyen bérletet igényelhet minden marosvásárhelyi lakos

Simon Virág 2019. június 04., 11:20
HIRDETÉS

Érdekes határozatot fogadott el a marosvásárhelyi tanács: minden marosvásárhelyi igényelhet ingyen buszbérletet, ennek ellenértékét a város költségvetéséből fedezik. 

Képünk illusztráció Fotó: Haáz Vince

A legutóbbi soros tanácsülésen elfogadott határozat értelmében, amelyet a tanácsosok nyújtottak be, azok a marosvásárhelyiek, akik személyazonossági kártyával tudják igazolni, hogy Marosvásárhelyen élnek, ingyen buszbérletet igényelhetnek. Ez feljogosítja őket, hogy minden járaton díjmentesen utazhassanak. Ezek ellenértékét, 60 lej/bérlet értékben a város költségvetéséből kifizetik a helyi közszállítási társulásnak. A határozatban le van szögezve az is, hogy idén nem kaphat többet 27 millió lejnél a társulás. Azok, akiknek már van ingyen utazási igazolványa, nem kell újra kiváltsák azt.

HIRDETÉS

Azok, akik  más településekről származnak, 60 lejért vásárolhatnak minden útvonalon való utazásra feljogosító bérletet, vagy ha nem utaznak gyakran, akkor három lejért válthatnak egy jegyet, 10 lejért napi pedig bérletet. A határozat értelmében azt a személyt, aki buszjegy nélkül utazik és tetten érik, 200 lejre büntetik. A határozat kitér arra is, hogy ezek a jegyárak és kedvezmények 2019-ben érvényesek.

Megkérdeztük Tatár Bélát, a marosvásárhelyi Közszállítási Vállalat igazgatóját, hogy mikortól lép életbe ez a határozat. Az igazgató azt mondta, az elfogadott határozatot, amelyet a tanácsosok terjesztettek be, nem látta, tartalmát nem ismeri, így nem kíván a kérdésről nyilatkozni. A Siletina cég képviselője, Ioan Truţa érdeklődésünkre ugyanazt válaszolta, mint Tatár Béla, hozzátéve: nem ismeri a határozatot, de mint kézhez kapják és tanulmányozzák, közleményben értesítik majd az utazókat, hogy mire számítsanak. Truţa elmondta, hogy előre láthatóan időbe fog telni, amíg az ingyen bérletet igénylőket ki tudják szolgálni.

0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS