Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék

Több mint tízezer nem kézbesített küldeményt találtak, nyolc postást vettek őrizetbe

Székelyhon 2019. június 28., 14:27

Házkutatást tartottak csütörtökön a szászsebesi postahivatalnál és annak több jelenlegi és volt alkalmazottjánál. Több mint tízezer nem kézbesített küldeményt találtak, nyolc postást őrizetbe vettek.

Több mint tízezer nem kézbesített küldeményt találtak, nyolc postást vettek őrizetbe
galéria
Rengeteg levélcsomagot nem kézbesítettek a postások. Képünk illusztráció Fotó: Kristó Róbert

Az ügyben 23 helyszínen tartottak házkutatást csütörtökön. A postai alkalmazottak lakásán 3380 olyan küldeményt találtak, amelyeket bíróságok, közintézmények vagy különféle szolgáltatók adtak fel, a postahivatalnál pedig 6904 olyan levélre bukkantak, amelyeket nem küldtek ki időben a címzetteknek – írja a Fehér megyei rendőrség tájékoztatására hivatkozva az Agerpres.

Az első vizsgálatok szerint 2018 januárja és 2019 júniusa között

a hivatal több alkalmazottja nem kézbesített ki több, a bíróságok által feladott küldeményt, és a címzettek helyett ők maguk írták alá az átvételt igazoló iratokat, amelyeket később elküldtek a bíróságoknak.

Nyolc postást őrizetbe vettek, hivatali visszaélés, valamint közhivatalnok által elkövetett közokirat-hamisítás miatt vizsgálódnak ellenük.

{A}

Csütörtökön a Román Posta is közölte, hogy a rendőrségi nyomozással párhuzamosan a vállalat vezérigazgatójának ellenőrző testülete is vizsgálatot indított az ügyben, és

amennyiben az alkalmazottakkal kapcsolatban felmerült gyanú beigazolódik, „drasztikus intézkedésekre” számíthatnak.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS