Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék
HIRDETÉS

Több mint félszázan estek egymásnak a székelyudvarhelyi Budvár-negyedben – egy ember meghalt, többen megsérültek

Széchely István 2018. december 09., 23:49 utolsó módosítás: 2018. december 10., 13:26

Egyelőre ismeretlen okok miatt mintegy hatvan ember esett egymásnak vasárnap kora este Székelyudvarhelyen a Budvár utcában. Egy ember halálos késszúrást kapott az összetűzésben, és négy másikat is kórházba kellett vinni. A helyszínre riasztott rendőrök is veszélyben voltak, de végül sikerült szétválasztaniuk a tragédiába torkolló viszály résztvevőit.

Több mint félszázan estek egymásnak a székelyudvarhelyi Budvár-negyedben – egy ember meghalt, többen megsérültek
galéria
Elszabadultak az indulatok, halálos áldozata is van az összetűzésnek. Képünk illusztráció Fotó: Veres Nándor

Halálos áldozata és több sérültje is van annak az összetűzésnek, amely vasárnap kora este történt a székelyudvarhelyi Budvár utcában. A helyi rendőrség egy perccel negyed hat után kapta a hívást az állami rendőrség és a csendőrség közös járőrcsoportjától, amelyben utóbbiak segítséget kértek, mert

nem tudták uralmuk alatt tartani a helyzetet a Budvár utcában, ahol elszabadultak az indulatok.

A helyi rendőrség szolgálatban lévő alkalmazottai mintegy négy perc alatt értek a helyszínre, két tömbház mögött egy nagyon sötét területen, ahol egy ember már eszméletlen állapotban a földön feküdt szúrt sérülésekkel.

Körülbelül kétszázan vették körül, közülük mintegy hatvan egymásnak ugorva próbálta rendezni a kialakult problémát”

– fogalmazott a helyszínre érkezés pillanatairól László Szabolcs. A dulakodás és késelés résztvevőit végül a rendőrség és a csendőrség segítségével nem kis erőfeszítések árán sikerült szétválasztaniuk,

öt sérültet vitt kórházba a mentő, ám közülük egy életét vesztette

– tájékoztatott László Szabolcs. A helyi rendőrség vezetője szerint az egység megalakulása óta az egyik legveszélyesebb eset volt ez, ugyanis vasárnap este lévén váratlanul érte őket a kialakult helyzet és mintegy 15-20 percig, az erősítés megérkezéséig az állami rendőrség és a csendőrség alkalmazottaival együtt összesen hat hatósági személy kellett uralma alá vonja a helyzetet és helyreállítsa a rendet egy kétszáz fős tömegben.

Az összetűzés okáról és az ügy egyéb körülményeiről a helyi rendőrség vezetője nem adhatott tájékoztatást,

mint mondta, ezt csak hétfőn az elsődleges kivizsgálás és a kihallgatások után teheti meg az állami rendőrség.

Ezt erősítette meg megkeresésünkre Gheorghe Filip, a Hargita Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője is, mondván a halálos áldozattal járó bűncselekmények az ügyészség hatáskörébe tartoznak, így csak az ügyészség engedélyével adhatnak ki információkat.

Az összetűzésben egy ember vesztette életét, őt halálos mellkasszúrás érte, amikor kórházba került, már nem volt pulzusa és nem lélegzett, azonnal műtőbe került, de az orvosok már nem tudtak segíteni rajta.

Egy másik férfi mellkasi és felkarszúrás miatt került a sebészeti osztályra, őt megműtötték. Az intenzív osztályon is ápolnak egy sérültet, őt lapáttal ütötték fejbe és emiatt koponyasérülést szenvedett. Egy férfit térden szúrtak, ő nem kellett kórházban maradjon, a sérülés összevarrása után kihallgatásra vitte a rendőrség. A 20-45 éves korú sérültek közt egy nő is volt, őt a szemöldökén érte késszúrás és ütés is érte, amelyek következtében arckoponya-sérülést szenvedett, őt a szájsebészeti osztályon kezelik – tájékoztatott Rigó Csaba, a székelyudvarhelyi kórház sürgősségi szakorvosa.

Az incidensben meghalt férfi elhalálozásának okát tévesen mellkasszúrásnak tulajdonítottuk. Az áldozat halálához szúrt sérülés vezetett, de ez nem mellkasszúrás volt, hanem ágyékszúrás következtében vérzett el a férfi.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
Hallgassa online rádióinkat