Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék
HIRDETÉS

Tizenkilenc tömbház lakói döntöttek a felújítás mellett

Barabás Orsolya 2020. április 06., 19:08 utolsó módosítás: 2020. április 06., 19:09

Gyergyószentmiklóson újabb tizenkilenc tömbház lakói döntöttek úgy, hogy annak ellenére részt szeretnének venni a tömbházfelújítási programban, hogy az általuk fizetendő költségek növekedtek. Az aktualizált tervezési dokumentációt mindkét tömbházcsoport esetében a hétfő délutáni rendkívüli online tanácsülésen hagyta jóvá a képviselő-testület.

Tizenkilenc tömbház lakói döntöttek a felújítás mellett
galéria
Képünk illusztráció Fotó: Gábos Albin

Újabb két tömbházfelújítási pályázati iratcsomót ad le Gyergyószentmiklós, miután a lakóközösségi gyűléseken megszületett az ezzel kapcsolatos döntés – ismertette az online tanácsülésen Nagy Zoltán polgármester. Újracsoportosítást követően az egyik pályázatban a Virág negyed 43., 44., 45/E, 46., 49. és 51., valamint a Bucsin negyed 3., 6., 11. és 18. tömbházak vesznek részt, a másikban pedig a Fejér Dávid 7., a Miron Cristea 8., 9–11., a Gyilkostó sugárút 5/B, valamint a Bucsin negyed 10., 12., 20., 23. és 24. lakótömbök szerepelnek. Mindkét csoport aktualizált technikai dokumentációját jóváhagyták az önkormányzati képviselők.

Hamarosan szerződéskötésre kerül sor a fejlesztési minisztériummal Gyergyószentmiklós mobilitási terve kapcsán – jelentette ki a polgármester. Nagy Zoltán elmondta, hogy a több utca felújítását is magában foglaló beruházás helyi költségvetésből biztosított el nem számolható költségei növekedtek, mivel nem szeretnének parkolóhelyeket megszüntetni.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat