Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék

Tehetségüket, szorgalmukat mutatták be a gyergyói művészetisek

Hegyi Zsuzsánna 2019. december 07., 12:17 utolsó módosítás: 2019. december 07., 12:52
HIRDETÉS

Gyerekkoncertet és karácsonyi vásárt tartottak a gyergyószentmiklósi Vaskertes Általános Iskola tanulói, pénteken. Az esemény jó alkalom volt arra is, hogy a meglévő békési testvériskolai kapcsolatot az óvodákra is kiterjesszék a jövőben.

Fotó: Hegyi Zsuzsánna

„Advent a hangolódás, az elcsendesedés, a felkészüléssel teli várakozás időszaka, amikor emberi kapcsolatainkban az összetartozás érzése erősödik fel, melyet közösségi programokon, eseményeken újra és újra átélhetünk” – ezekkel a gondolatokkal nyitotta meg az ünnepi hangversenyt és karácsonyi vásárt Bernád Ildikó, a gyergyószentmiklósi Vaskertes Általános Iskola igazgatója. Az eseményen Kálmán Tibor, Békés testvérváros polgármesterének jelenlétében elhangzott, hogy

a békési partneriskolai kapcsolatot kiterjesztenék a jövőben a két település óvodáira is.

HIRDETÉS

Fotó: Hegyi Zsuzsánna

Idén is bebizonyosodott, hogy tehetségben, szorgalomban nincs hiány

A már hagyományosnak mondható koncerten a zeneművészeti szakon tanulóké a főszerep, ez az az alkalom ugyanis, amikor hallathatják tehetségüket és bemutathatják az egész évben tanultakat.

A másodikosoktól a nyolcadik osztályosokig több korosztályban léptek színpadra a gyerekek, zongorát, hegedűt, klarinétot, csellót, valamint fuvolát megszólaltatva.

A fellépő gyerekek mellett a vásárfiát készítők is igazolták, hogy érdemes időt, energiát és lelkesedést fektetni az alkotó munkába. A koncertet követően műteremben sorakoztatták fel a rajzszakos tanulók keze-munkája által született karácsonyi ajándéktárgyakat.

Fotó: Hegyi Zsuzsánna

A gyergyószentmiklósi önkormányzat támogatta rendezvény végén, a felkészítő tanárok büszkeségére, bizonyosságot nyert újra, hogy hosszútávon nem csak személyes fejlődésükben térül meg a befektetett munka, hiszen

felemelő pillanatokat nyújtottak a dísztermet zsúfolásig megtöltő, vagy a kisebb nagyobb ajándéktárgyakkal, az iskola konyhájában általuk sütött és díszített mézeskalácsokkal hazatérő közönségnek.

Az eseményt Gyergyószentmiklós Megyei Jogú Város önkormányzata támogatta.

Fotó: Hegyi Zsuzsánna

Fotó: Hegyi Zsuzsánna

Fotó: Hegyi Zsuzsánna

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS