Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék

Talán most megépülhet a süllyesztett sportterem Csíkszeredában

Barabás Hajnal 2019. május 16., 21:57

Május végéig várja a kivitelezők ajánlatait a csíkszeredai önkormányzat a Petőfi Sándor Általános Iskola süllyesztett tornatermének felépítésére. A közbeszerzési eljárást másodjára indították el, miután tavaly egy cég sem jelentkezett, hogy elvégezze a munkálatokat. Azóta naprakésszé tették a megvalósítás költségét, amelyet áfástól 9,14 millió lejre becsültek.

Talán most megépülhet a süllyesztett sportterem Csíkszeredában
galéria
Ennek a sportpályának a helyén lenne a süllyesztett tornaterem Fotó: Gábos Albin

A csíkszeredai Petőfi Sándor Általános Iskola mintegy 650 diákját érintené a helyi önkormányzat sportteremépítési terve. Már évekkel ezelőtt süllyesztett tornatermet képzeltek el az iskolaépület melletti sportpálya helyére, de ez mindmáig nem valósult meg, azonban időközben elkészült a megvalósíthatósági tanulmány, majd később a műszaki terv is.

A munkálatok kivitelezésére a közbeszerzést tavaly hirdette meg a városháza, azonban egyetlen cég sem jelentkezett, ezért a piaci helyzetnek megfelelően újraszámolták a költségeket, amelyeket áfástól 9,14 millió lejre becsültek. Így idén újra meghirdették a munkálatokat az országos elektronikus közbeszerzési rendszerben (SEAP).

Dósa Eszter, a csíkszeredai polgármesteri hivatal Európai Integrációs és Projektmenedzsment Irodájának vezetője elmondta, nemrég jelent meg a SEAP-on a kiírás, amely szerint május végéig várják a cégek ajánlatait.

Fotó: Gábos Albin

A részletes elképzeléseket Kökösy Rozália, a városháza munkatársa mutatta be. A beruházás elsősorban az iskola udvarán található két sportpályát érintené. A tervrajzok alapján a Petőfi Sándor utcára néző kosárlabdapálya helyén játszóteret alakítanának ki. Ugyancsak erről az utcáról

bekötőút is lenne az iskola épületének mentén, mellette pedig zöldövezetet és futópályát hoznának létre.

Magát a sporttermet a másik sportpálya, azaz a Temesvári sugárút felőli pálya helyére építenék, annak elfordításával, hogy ne merőleges, hanem párhuzamos legyen az iskolaépülettel. Ide a lejtős terepviszonyok miatt süllyesztett tornatermet képzeltek el, így

a keleti oldala felől öt méter mélyen kerülne a földbe a járdaszinthez képest.

Az épületben több mint ezer négyzetméteres sportpálya kapna helyet, továbbá öltözőknek, illemhelyiségeknek és raktárnak is alakítanának ki helyet. Érdekessége még a süllyesztett épületnek, hogy

a tetején szintén sportpályát létesítenének műgyeppel borítva.

László Károly, a Petőfi Sándor Általános Iskola igazgatója megkeresésünkre úgy fogalmazott, hogy ez a beruházás „aranyat érne” az iskolának, ugyanis jelenleg rossz idő esetén kénytelenek az alig száz négyzetméteres kis tornateremben megtartani a tornaórákat. Mint mesélt, arra is van példa, hogy egyszerre két osztálynak tartják ott a tornaóráit. „Már nagyon várjuk, hogy felépítsék a tornatermet, sokat segítene az iskolán” – tette hozzá az igazgató. A tanintézetben 650 iskolást érintene a beruházás.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat