Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék

Takarítást rendelt el a hidegvölgyi cigányoknál Marosvásárhely polgármestere

Szucher Ervin 2020. február 27., 12:08 utolsó módosítás: 2020. február 27., 12:11
HIRDETÉS

Megelégelte a hidegvölgyi romák által termelt tömérdek szemét látványát Dorin Florea marosvásárhelyi polgármester, ezért az elöljáró csütörtökre takarítási napot hirdetett ki a putrisoron és környékén.

Takarítást rendelt el a hidegvölgyi cigányoknál Marosvásárhely polgármestere
galéria
Tarthatatlan állapotok. Szinte mindent ellep a szemét a hidegvölgyi telepen Fotó: Gálna Zoltán

A városvezető szerint több ingyenes szolgáltatást biztosítanak a Hidegvölgyben lakó romáknak (nem kérnek pénzt az ivóvízért és a szemét elhordásáért, illetve a télire szükséges tűzifáért sem számolnak fel illetéket), cserébe pedig annyi várnának el, hogy tanuljanak ki egy mesterséget, menjenek el dolgozni, írassák gyermekeiket iskolába, és legalább a saját fertályukon ügyeljenek a tisztaságra.

Jóformán egyetlen kérésemet sem tartották tiszteletben. Dolgozni alig dolgoznak egy páran, a gyerekek iskolába nemigen járnak, kosz és szemét lep el mindent

– fakadt ki a polgármester, aki szerint az Ady lakónegyedben, Besében vagy a Bodoni úton lakó romák nem okoznak efféle problémákat, kimondottan csak a hidegvölgyiekkel van gond.

A romatelepről jelenleg 477 személy részesül valamiféle segélyben a városháza részéről. Arra a kérdésre, hogy milyen alapon vonná meg ezeket a támogatásokat azoktól, akik csütörtökön nem hajlandók részt venni a Hidegvölgy és környéke kitakarításában, Dorin Florea kijelentette, hogy „különleges esetekben különleges döntéseket kell hozni”.

HIRDETÉS

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
1 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS