Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék

Szombaton havazhat a hegyekben, vasárnap enyhe felmelegedésre lehet számítani

Székelyhon 2019. november 22., 16:27 utolsó módosítás: 2019. november 22., 17:35
HIRDETÉS

Szombaton lehűlés, vasárnap enyhe felmelegedés várható országszerte, az ég változóan felhős lesz, nyilatkozta az Agerpres hírügynökségnek pénteken Mirela Polifronie, az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) szolgálatos meteorológusa.

Semmi biztatóra nem számíthatunk a szombati időjárással kapcsolatosan. Képünk illusztráció Fotó: Gábos Albin

„Átmeneti jelleggel eshet vagy szemerkélhet az eső, főként Olténiában, Munténiában, elszigetelten pedig Dobrudzsában és Moldvában.

A magas hegyvidéken havaseső és havazás is lehetséges.

A szélfúvás a Bánság déli részében, a hegyvidéken lesz erős, a széllökések ereje eléri a 70–80 km/órás sebességet. A csúcshőmérsékletek 1 Celsius-fok (Moldva északi részében) és 15 Celsius-fok (a Bánságban és a Körösök vidékén) között alakulnak. Az éjszakai minimumok –2 és 9 Celsius-fok közé esnek, elszigetelten köd képződik” – mondta Polifronie.

A meteorológus szerint szombaton hideg, borús idő várható az ország déli, keleti és központi részén, helyenként kis mennyiségű esőre is lehet számítani.

A hegyvidéken, főként a Keleti- és a Déli-Kárpátokban havaseső és havazás várható.

HIRDETÉS

Az ország többi részében a hőmérsékletek az időszaknak megfelelően alakulnak, az ég változóan felhős lesz, hevesebb, óránként 70–75 kilométeres sebességgel fújó szélre a Bánságban, Dobrudzsában és Moldva északi részében kell számítani. A maximumok mínusz 1 Celsius-fok körül alakulnak Moldvában, 13 Celsius-fok körül a Bánság dombvidékén és a Körösök vidékén. Az éjszakai minimumok mínusz 2 és plusz 8 Celsius-fok között változnak, elszigetelten köd képződhet – mutatott még rá a szakember.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS