Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék

Szombat estétől lehűléssel, havazással tér vissza a tél

Székelyhon 2020. március 21., 14:55 utolsó módosítás: 2020. március 21., 16:15
HIRDETÉS

Szombat estétől országszerte fokozottan lehűl az idő, a hegyvidéken és a déli országrészben jelentős hóréteg fog lerakódni – figyelmeztetnek szombaton a meteorológusok.

Szombat estétől lehűléssel, havazással tér vissza a tél
galéria
Képünk illusztráció Fotó: Pinti Attila

Az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) szerint szombat este 6 órától március 25-én, szerdán reggel 8 óráig országszerte lehűlés, havazás és megerősödő szélfúvás várható.

A lehűlés nyomán szokatlanul hideg lesz az időszakhoz képest

HIRDETÉS

– írja az Agerpres az Országos Meteorológiai Igazgatóságra hivatkozva. Vasárnapra virradóra, valamint vasárnap

csapadék – leginkább havazás – várható a hegyvidék legnagyobb részében, illetve helyenként Erdélyben, Máramarosban és Moldvában.

Hétfőre virradóra az ország legnagyobb részében

havasesőre, havazásra kell számítani, a hegyvidéken és a déli országrészben jelentős hóréteg rakódik le.

A régiók többségében időszakosan megerősödik a szél, átlagosan 50-60 km/órás sebességgel fog fújni, a hegygerinceken azonban az ennél erősebb szélfúvás hóviharokat idéz elő.

Az ANM elsőfokú (sárga jelzésű) havazásra és hóviharra vonatkozó riasztást is kiadott szombaton, amely hétfőig érvényes a következő megyékben: Máramaros, Beszterce-Naszód, Suceava, Maros, Hunyad, Neamţ, Bákó, Kovászna, Brassó, Szeben, Fehér, Krassó-Szörény, Mehedinţi, Gorj, Vâlcea, Argeş, Dâmboviţa, Prahova, Buzău és Vrancea.

Szombat estétől kezdődően havazni fog a Keleti-Kárpátokban és Moldva déli részében, a csapadék mennyisége megközelítőleg 15 liter lesz négyzetméterenként. Vasárnap a havazás kiterjed a Déli-Kárpátok vidékére is, a megerősödő szél 55-70 km/órás sebességgel fog fújni, felkavarva a havat és csökkentve a látási viszonyokat.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS