Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék

Szépségversennyel startol, Omega koncerttel zárul a Marosvásárhelyi Napok

Simon Virág 2019. május 13., 12:31

Koncertek, kézműves- és virágvásár, szépségverseny és számos egyéb program várja az érdeklődőket a hétfőn délután kezdődő, immár 23. alkalommal megszervezett Marosvásárhelyi Napokon.

Szépségversennyel startol, Omega koncerttel zárul a Marosvásárhelyi Napok
galéria
Koncertekre lehet összegyűlni a Ligetben. Archív Fotó: Haáz Vince

A legszebb vásárhelyi lányt és fiút választják ki a Gallery Wedding Gardenben hétfőn 19 órától Marosvásárhelyen. Emellett koncertek is lesznek, az érdeklődőket Roxana Nemes, Tiffy&Tamás és a The Motans szórakoztatja. 

Az egész héten át tartó sportvetélkedők a Víkenden lesznek: aki szurkolni szeretne a lábteniszezőknek, teniszezőknek, ökölvívóknak, vagy kosárlabdázóknak 9-21 óra között teheti meg.

A hagyományos magyar nótaestet kedden 18 órától tartják a Mihai Eminescu Kulturális Központban, és aki a retro zenét szereti és Corina Chiriacot, Mirabela Dauert és Cătălin Crişant szeretné meghallgatni azt megteheti szerdán 18 órától a várban.

Csütörtökre megérkeznek a testvértelepülések küldöttei, velük találkoznak a marosvásárhelyi várban 10 órától a vendégfogadók, ugyanitt 17 órától az aranylakodalmas házaspárokat köszöntik.  Szintén csütörtökön 13 órakor  a főtéren megnyitják a kézműves- és virágvásárt, amely vasárnapig tart.

A szabadtéri koncertek is csütörtöktől kezdődnek, a Ligetben három színpad lesz: a nagyszínpad, az alternatív színpad mellett egy sátorban is lesz koncert. A nagyszínpadon 19 órától a Corax, Gentiana, Jakab Csaba, Fly Projekt szórakoztatja a városlakókat.

Pénteken 10 órától a Várban első alkalommal tartják meg a Maros megyei hagyományőrző fesztivált, a Folkfórumot, amelyet egész hétvégén tart és amelyet a Maros Művészegyüttes szervez. Szintén aznap 17 órától a Liget-sátorban folklórműsor lesz,  fellép többek között Kilyén Ilka & Ritziu Krisztina is. Este a Ligetben, a nagyszínpadon  20 órától Vastag Csaba, valamint a „100 pentru România” koncertezik, 21 órától ugyanott, az alternatív színpadon fellép: Lady and the Tramps, Bronx, Rocksuli, Koszika&The Hotshots, E.M.I.L., Luna Amară.

Szombaton is a Ligetben, 17 órától folklórműsorral nyitják a fellépők sorát, énekel többek között  Buta Árpád. 18 órától a Noaptea Târziu, Prospekt, Kontrax, Stonecrops, Firma, Golan, Bucium, Dirty Shirt koncerteznek az alternatív színpadon. A nagyszínpadon 19 órakor a Zanzibar és az Alternosfera lép fel.

Vasárnap, május 19-én 17 órától a Liget nagyszínpadán a Laci Csárda zenekara és Gyárfás István szórakoztatja az egybegyűlteket, majd 19 órától a Pasărea Rock valamint az Omega együttesek koncerteznek.

A hagyományos tűzijáték  este fél 10-től kezdődik, ezzel pedig véget érnek a Marosvásárhely Napok.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat