Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék
HIRDETÉS

Szent Erzsébet-gyűjtés idén is

Székelyhon 2018. november 14., 15:28

Idén a betegek megsegítésére, az őket támogató otthoni beteggondozó szolgálat fenntartására szervezi meg Szent Erzsébet-gyűjtését a Gyulafehérvári Caritas vasárnap, november 18-án.

Szent Erzsébet-gyűjtés idén is
galéria
Erdély templomaiban vasárnap lehet adakozni. Képünk illusztráció Fotó: Veres Nándor

Idén is megtartja Szent Erzsébet-gyűjtését a Gyulafehérvári Caritas,

ezúttal az idősek és az otthoni beteggondozó szolgálat fenntartására gyűjtenek 

– számolt be szerkesztőségünkbe is eljuttatott tájékoztatójában a Caritas. Jakubinyi György érsek felhívásából idézve emlékeztettek: az idős embert azért kell tisztelnünk, mert idősödő és törékeny testében egy lelket hordoz, amely Isten képmására teremtetett. Ez adja meg az ember méltóságát és ezért kéri Isten, hogy segítsünk máson.

„A Gyulafehérvári Caritas áldozatos munkával évtizedek alatt építette ki otthoni beteggondozó szolgálatát, amelynek tevékenységét ahelyett, hogy támogatná, az utóbbi időben inkább ellehetetleníti a következetlen állami támogatói rendszer és a nem megfelelő jogszabályozás. Ezért minden kis forrásra szükség van, hogy a szervezet folytatni tudja tevékenységét a rászoruló idősek és betegek ápolása érdekében” – írják a felhívásukban. 

Ehhez kérnek segítséget november 18-án, amikor a gyűjtés részeként

az adományok leadhatók Erdély templomaiban, illetve az adományokkal felkereshetők a helyi Caritas-képviseletek,

vagy befizethetők a Gyulafehérvári Caritas adománygyűjtő bankszámlájára.

Számlaszám: RO46 RNCB 0003 0015 6949 0006 BCR Alba Iulia. Számlatulajdonos: Caritas Alba Iulia, Adóazonosítószám: 4562770.

Tavaly 225 522 lej gyűlt össze, amelyet a hátrányos helyzetű gyermekek oktatására, az őket támogató programokra fordított a szervezet.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat