Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék

Szemétbe fulladt hőszigetelés: hulladék lepi el a tömbház környékét

Kovács Attila 2019. december 13., 13:05
HIRDETÉS

Szétszórt építkezési anyagok, és az ezekből származó hulladék borítja az egyik csíkszeredai tömbház környékét, ahol több hónapja hőszigetelés kezdődött. A munka lassan halad, a környék lehangoló, a lakók pedig elégedetlenek.

Hulladékok, szétdobált anyagok a tömbház körül. Meg kell szüntetni a káoszt Fotó: Pinti Attila

Igénytelenség, fejetlenség, szervezetlenség – többek között ezek a kifejezések jutnak az ember eszébe, ha Csíkszeredában a Hunyadi János utca 35-ös számú tömbháza közelében jár, amelynek hőszigetelése most van folyamatban.

Az épület környéke első látásra olyannak tűnik, mintha árhullám sepert volna végig az utcán, és elsodorta, szétterítette volna a felhasznált anyagokat.

Nem így történt, a munkálatot végzők dobálták szét ezeket a zöldövezeten, amelyet polisztirol és kőzetgyapot lapok, csomagolóanyagok maradványai, zacskók, zsákok, cserepek darabjai borítanak. A szigeteléshez használt ragasztóanyag egy része lefödetlenül áll, kitéve az elázásnak.

Fotó: Pinti Attila

A lakók szerint, akik a körülményekre panaszkodnak, ez a helyzet hónapok óta változatlan.

,,Sajnáljuk ezt a helyzetet, ebben a munkálatban nemcsak az állam pénze, hanem a miénk is benne van” – mondta az egyik lakó, aki szerint ők tehetetlenül szemlélik az állapotokat, és ilyen körülményeket sehol nem láttak a városban. Azt sem értik, hogy miért nincs egy építőtelep-vezető, aki irányítaná a munkát, de hiányolják a külső ellenőrzést is a megbízó részéről.

Volt már probléma

A hőszigetelést végző cégre nem ez az első panasz, korábban a parkolók egy részét foglalták el az építkezési anyagokkal, szeptemberben pedig, a szomszédos, 33-as számú tömbház újrafödése előtt leszedték a tetőcserepeket, de mivel a cserép még nem volt kiszállítva, nejlonnal födték le a tetőt, miután a műszaki ellenőr erre figyelmeztette őket.

HIRDETÉS

Ez viszont hiányos volt, és az érkező esőzés nyomán a negyedik emeleti lakások beáztak. A munkások időközben egy barakkot is építettek maguknak a parkolóban, amelyet a munkálathoz használt polisztirollal le is szigeteltek belülről.

Ez a szatmárnémeti cég az egyetlen, amely tömbház-hőszigetelést végez Csíkszeredában, további 9 társasház külső felújítására egyelőre még nem találtak kivitelezőt.

Fotó: Pinti Attila

Érdeklődésünkre Szőke Domokos csíkszeredai alpolgármester elmondta, ismerik a helyzetet, és

a múlt héten írásban szólították fel a kivitelezőt a helyzet rendezésére.

Azt is közölték a céggel, hogy a szigetelés folytatása helyett a rendcsinálásra helyezze a hangsúlyt, és télire ne hagyja ilyen állapotban a környéket, szedje össze a hulladékot és megfelelően tárolja az anyagokat.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
2 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS