Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék

Szelektív hulladékgyűjtőket kaptak a csíkszéki iskolák

Székelyhon 2019. július 16., 12:55

Csíkszék tizenkilenc iskolájának adott át nemrég új, szelektív hulladék gyűjtésére alkalmas kukákat az Eco Csík Kft. A tárolókat egy verseny eredményeként nyerték el a tanintézetek, amelyet a tavaszi hónapok folyamán tartottak. Ezen több mint nyolcezer diák közel 15 ezer kilogramm újrahasznosítható hulladékot gyűjtött össze.

Szelektív hulladékgyűjtőket kaptak a csíkszéki iskolák
galéria
Képünk illusztráció Fotó: Pinti Attila

Tizenkét csíkszeredai és hét vidéki iskola kapcsolódott be az Eco Csík Kft. által szervezett versenybe, amely révén több mint nyolcezer diák közel 15 ezer kilogramm hulladékot gyűjtött szelektíven össze. Többségében papírhulladék gyűlt (10,8 tonna), ugyanakkor PET-palack (2,2 tonna) és egyéb típusú műanyaghulladék (500 kg) – olvasható a hulladékgazdálkodó cég honlapján.

A résztvevő iskolák közül a csíkszeredai Nagy Imre Általános Iskolában gyűlt a legtöbb hulladék, a létszámarányos leosztás alapján azonban a szintén csíkszeredai Xantus János Általános Iskola teljesített a legjobban.

Mindkét intézmény nemrég egy 1100 literes újrahasznosítható műanyag-, papír- és fémhulladék tárolására alkalmas konténert és egy 240 literes, üveg gyűjtésére szolgáló, ugyancsak kültéri kukát kapott. Ugyanilyen edényekkel gazdagodott a lövétei Székely Mózes Általános Iskola is.

A többi résztvevő tanintézet három-három darab 50 literes kukát kapott díjként. Ezeket a folyosókon vagy az osztálytermekben helyezhetik el. „A kezdeményezés hozadékaként néhány iskolával hamarosan szerződést is kötünk szelektíven gyűjtött újrahasznosítható hulladék felvásárlására” – írják az Eco Csík honlapján.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat