Számonkérés, büdzsémódosítás, nem szűnő viták a székelyudvarhelyi önkormányzati ülésen

Számonkérés, büdzsémódosítás, nem szűnő viták a székelyudvarhelyi önkormányzati ülésen

Fotó: Beliczay László

Pénzt csoportosítottak át a tanintézményeknek és a tömegközlekedést üzemeltető Urbana Rt-nek a szeptemberi soros önkormányzati ülésen Székelyudvarhelyen. A szejkefürdői ivó- és szennyvízhálózat átvételét, Márki-Zay Péter vendégül látását, valamint az európai uniós projektek megvalósításának elmaradását is számonkérték a polgármesteren a képviselők.

Fülöp-Székely Botond

2022. szeptember 29., 16:432022. szeptember 29., 16:43

2022. szeptember 29., 16:562022. szeptember 29., 16:56

Berde Zoltán, az RMDSZ frakcióvezetője a napirendi pontok megtárgyalását megelőzően rámutatott, hogy az európai uniós  pályázatok beszámolóiból azt látják, hogy lépések ugyan történtek a kivitelezések érdekében, de a megvalósítás még távol van. Felhívta ugyanakkor a figyelmet, hogy

ha az ígérgetések ellenére jövőre nem valósulnak meg a projektek, akkor azok teljes költsége a polgármesteri hivatalt fogja terhelni.

Csak a szokásos. Egymásnak feszült a polgármester és a képviselő-testület Székelyudvarhelyen

Fotó: Beliczay László

Gálfi Árpád polgármester reagálva minderre leszögezte: tisztában van vele, hogy a lakók eredményeket várnak a városvezetéstől, így volt ez az elmúlt 32 évben is. Megköszönte az RMDSZ segítségét a pályázatok terén, és reményét fejezte ki, hogy ez a továbbiakban is így lesz. Számonkérte a szövetségi frakción ugyanakkor azt, hogy

az elmúlt időszakban nem vállaltak alpolgármesteri, városmenedzseri, illetve más igazgató tisztségeket a hivatalban, amivel jelentősen segíthették volna szakmailag is a városvezetés munkáját.

Mindezek ellenére bízik benne, hogy 2023-ban munkateleppé válik a város, és elkezdődhet az említett projektek kivitelezése.

Fotó: Beliczay László

Átveszik a projektet?

Bíró Jolán, a Szabad Emberek Pártjának (POL) önkormányzati képviselője ismét a Szejkefürdőn kiépített ivó- és szennyvízhálózatról érdeklődött, hiszen tudomása szerint vissza kell fizetni a projektre megpályázott összeget, amennyiben a városháza nem veszi át év végéig az elvégzett munkálatokat. Mivel úgy tudja, hogy még mindig vita zajlik az érintettek között, felajánlotta, hogy

segít megszervezni egy találkozót a tervező, a kivitelező és a polgármesteri hivatal bevonásával – a cél az, hogy addig tárgyaljanak a felek, amíg megegyeznek a projekt átvételéről.

Utóbbit, az ottani létesítmények nehéz helyzete, valamint az is indokolja, hogy a hálózatok üzembe helyezése nélkül nem kérheti a városvezetés Szejkefürdő turisztikai övezetté nyilvánítását. Gálfi Árpád kijelentette, hogy

egyeztetett a fejlesztési minisztériummal, és kiderült, nem kell visszafizetni a megpályázott összeget, még akkor sem, ha a hivatal év végéig nem veszi át a beruházást.

A projekt anyagi elszámolása ugyanis már megtörtént, így pénzügyi szempontból lezárt beruházásról van szó. Ettől függetlenül történtek előre lépések az ügyben, hiszen még ezen a héten meg kell kapják a tervező javaslatait, hogy miként lehet kijavítani a korábbi szakértői véleményben említett hibákat. Az elöljáró ugyanakkor nyitott a Bíró Jolán által tett javaslatra is.

Fotó: Beliczay László

Szégyennek nevezte

Bindea Dániel, Magyar Polgári Pártos képviselő azt kérte számon a Gálfi Árpádon, hogy

fogadta Márki-Zay Pétert, Hódmezővásárhely polgármesterét, az anyaországi baloldali ellenzék megbukott kormányfő-jelöltjét.

Szerinte ugyanis ezzel „mélyebbre süllyesztette a polgármester Székelyudvarhely megítélését Magyarországon.” Nem érti – folytatta a képviselő –, hogy miért akar Gálfi a Fidesz ellenlábasával szövetségre lépni.

Ezennel Székelyudvarhely nevében bocsánatot kérek a Fidesztől és a magyar kormánytól

– fogalmazott Bindea, aki később a polgármester gázolajlopással gyanúsított fiára is megjegyzést tett. Először Ölvedi Zsolt alpolgármester kelt az elöljáró védelmére, aki tisztázta:

Márki-Zay nem meghívásra érkezett Székelyudvarhelyre, hanem itt csak fogadták, miután jelezte, hogy ellátogatna a városba.

Ezek után hangsúlyozta, hogy elsősorban a korábbi fideszes hódmezővásárhelyi polgármester által kezdeményezett testvérvárosi kapcsolatok kialakításáról tárgyaltak. „Korrekt és őszinte beszélgetés volt. Arról is beszéltünk, amiben egyetértünk és arról is, amiben nem” – mondta. Ezt Gálfi Árpád is megerősítette, majd emlékeztetett, korábbi ígéretének megfelelően nem kampányban, hanem Hódmezővásárhely polgármestereként fogadta Márki-Zayt. A fiával kapcsolatos ügyről ismét megjegyezte:

megdöbbenéssel vette tudomásul, hogy bűncselekménnyel gyanúsítják, ugyanakkor nem találja az ide vezető okokat.

Fotó: Beliczay László

Pénzt kapnak az intézmények

Összesen 2,1 millió lej érkezett a városkasszába a Hargita megyei pénzügyi hivataltól, amelyet a székelyudvarhelyi tanintézmények kapnak meg, egyebek mellett az ösztöndíjak finanszírozására. A pénzügyi átcsoportosítások, illetve az önkormányzati képviselők módosító javaslatai értelmében

pénzt kaptak a székelyudvarhelyi oktatási intézmények, amit csakis az elmarad energiaszámlák, illetve egyéb rezsiköltségek kifizetésére költhetnek.

Összesen 100 ezer lejt különítettek el a képviselők a roncsautóprogram finanszírozására, ugyanakkor

500 ezer lej költségvetés-kiegészítést kapott az Urbana Rt., amely egy hónapja vállalta át a helyi tömegközlekedés üzemeltetését.

Fotó: Beliczay László

Hadnagy Gábor, a szolgáltató vállalat igazgatója közölte, hogy az elmúlt egy hónapban a körülményekhez képest igyekeztek helyt állni az üzemeltetésben, ugyanakkor lépések történtek a géppark bővítése érdekében is. Az RMDSZ kérdésére azt is elmondta Gálfi Árpád, hogy

lezajlott a közbeszerzés három új busz megvásárlására.

Ezek leszállítására kilencven napja van a megbízott vállalatnak, de az egyeztetések alapján bízik benne, hogy ez ennél lényegesen hamarabb megtörténik.

Elkezdődhet a kivitelezés

Az önkormányzati ülésen a képviselők elfogadták a II. Rákóczi Ferenc utca teljes felújításáról szóló technikai dokumentációt. Gálfi Árpád még a napirendi pontok megtárgyalása előtt kijelentette, hogy jó eséllyel még idén elkezdődhet a beruházás kivitelezése.

Ezenkívül több csereháti ifjúsági lakás eladásáról is döntöttek a tanácsosok, valamint módosították az adózási zónákat –  több utca is nagyobb adóbesorolásba került.

Fotó: Beliczay László

A pontos adatokat a hivatal honlapján is közzétették. Szintén fontos döntés volt, hogy a Marin Preda iskola mellett ezentúl a Tompa László iskola kisiskolásai is napi szinten fognak kapni élelmiszercsomagot. Módosítani kellett ugyanakkor Székelyudvarhely és Fenyéd együttműködési megállapodását is, amelyet elektromos buszok megvásárlása érdekében kötöttek meg:

újabb töltőállomásokat kellett beiktatni a projektbe, hogy megfeleljenek a pályázati feltételeknek.

Ehhez a projekthez egyébként nem kell önrészt rendeljen a város.

2 hozzászólás

Ezek is érdekelhetik

A rovat további cikkei

2022. szeptember 29., csütörtök

Megerősítik a tartópillért, lezárják az utat

A csíkszeredai vasúti felüljáró híd átépítési munkálatai miatt hétfőtől lezárnak egy rövid útszakaszt a közúti forgalom elől.

Megerősítik a tartópillért, lezárják az utat
Megerősítik a tartópillért, lezárják az utat
2022. szeptember 29., csütörtök

Megerősítik a tartópillért, lezárják az utat

2022. szeptember 29., csütörtök

Hasznos pénzügyi ismeretekre tehetnek szert a csíkszeredai tanulók

A nyári tesztidőszak után élesben is elindult a pénzügyi nevelés program Csíkszeredában az idei tanévtől. A játékos képzésre eddig négy iskola négy osztálya iratkozott be.

Hasznos pénzügyi ismeretekre tehetnek szert a csíkszeredai tanulók
2022. szeptember 29., csütörtök

Alakul az új játszótér, formát ölt a központi helyet elfoglaló mesebeli béka

Lassan látható formát ölt a mesebeli béka, a csíkszeredai Lendület sétány új játszóterének központi figurája. A tömbházak közötti övezet teljes rendezéséhez közel két hete fogott hozzá a kivitelező.

Alakul az új játszótér, formát ölt a központi helyet elfoglaló mesebeli béka
2022. szeptember 29., csütörtök

Változással, de továbbra is folytatódik a csíkszeredai kori-úszás program

Jövőben lesz 10 éve, hogy útjára indult a kori-úszás program Csíkszeredában, amelynek hasznos mivoltát az idő is igazolta. Idén októbertől indul ismét a program az iskolások számára.

Változással, de továbbra is folytatódik a csíkszeredai kori-úszás program
2022. szeptember 29., csütörtök

Digitalizált ökológiai szigetek épülnek Marosvásárhelyen

A marosvásárhelyi városi tanács hétfői azonnali ülésén jóváhagyta a Digitalizált ökológiai szigetek építése Marosvásárhelyen című projekt megvalósítását.

Digitalizált ökológiai szigetek épülnek Marosvásárhelyen
2022. szeptember 29., csütörtök

Változás: ezentúl kevesebb iskolai hiányzást igazolhat a szülő

Az új tanév új szabályozást hozott az iskolai hiányzások rendszerében is: míg eddig akár öt egymás utáni napot is igazolhatott a szülő a gyerekének, addig most egy tanévben legfeljebb 40 órát hagyhat ki úgy egy diák, hogy azt a szülő igazolja.

Változás: ezentúl kevesebb iskolai hiányzást igazolhat a szülő
2022. szeptember 28., szerda

Nőhet az elhanyagolt állapotú ingatlanokra kirótt adó összege Marosvásárhelyen

Az eddigi 120 lej helyett akár 500 lejes házadót is kiróhatnak – akár visszamenőleg is – azokra a marosvásárhelyi háztulajdonosokra, akik elhanyagolták épületeik külső karbantartását. A döntést csütörtökön hozzák meg.

Nőhet az elhanyagolt állapotú ingatlanokra kirótt adó összege Marosvásárhelyen
2022. szeptember 28., szerda

A legfontosabb szakmai díjra jelölték a Maros mentiek a Nagy Háború lövészárkaiban című kiállítást

Az Év Kiállítása 2022 díjra jelölte a Pulszky Társaság – Magyar Múzeumi Egyesület a Maros Megyei Múzeum tavaly megnyílt Maros mentiek a Nagy Háború lövészárkaiban című kiállítását, amely másik hat tárlattal méretkezik meg.

A legfontosabb szakmai díjra jelölték a Maros mentiek a Nagy Háború lövészárkaiban című kiállítást
2022. szeptember 28., szerda

Több mint hétszáz kilométer bicikliút lehet Gyergyószéken

A Gyergyói-medence vonzó célponttá válhat a következő években a kerékpáros turisták számára. A térségben több mint 700 kilométernyi bicikliútvonalat jelöltek ki – ezek megvalósítása a cél.

Több mint hétszáz kilométer bicikliút lehet Gyergyószéken
2022. szeptember 28., szerda

Korszerű közösségi piacteret szeretnének Marosvásárhelyen

A marosvásárhelyi Nagypiac teljes átalakítására, korszerűsítésére, igazi közösségi térré alakítására hirdet  ötletpályázatot a marosvásárhelyi városháza. A jelentkező csapatoknak bő két hónap áll a rendelkezésükre, hogy elképzeljék az új Nagypiac tervét.

Korszerű közösségi piacteret szeretnének Marosvásárhelyen
Hirdessen a Székelyhonon!
Ma feladja, hamarosan megjelenik,
rövid időn belül eredményt hoz! Feladok egy hirdetést!
Hirdessen a Székelyhonon!
Ma feladja, hamarosan megjelenik, rövid időn belül eredményt hoz! Feladok egy hirdetést!
Fontos számunkra az adatai védelme!

Annak érdekében, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és hirdetéseket, közösségi médiaszolgáltatásokat nyújtsunk, valamint elemezzük a látogatottságokat, partnereinkkel együtt sütiket (cookie-kat) használunk oldalunkon. Kattintson az Elfogadom a sütiket! gombra az említett technológia webes használatának elfogadásához. Bármikor megváltoztathatja hozzájárulási beállításait.

Szükség van a hozzájárulásához!

Az alábbi listából kiválaszthatja, hogy mely süticsoportok elhelyezéséhez járul hozzá böngészőjében. Mindegyik kategóriához tartozik egy leírás, amelyben részletezzük, hogy mi és partnereink mire használják az Ön adatait. Nagyra értékeljük, ha elfogadja a sütiket, és garantáljuk, hogy adatai biztonságban lesznek.

Tájékoztatás a sütik használatáról
A Príma Press Kft. által használt sütik kezelése

A Príma Press Kft. által üzemeltetett szekelyhon.ro domainen és aldomainjein keresztül elérhető weboldalakon sütiket (angolul: cookie-kat) használ.

A sütik feladata: információkat gyűjtenek a látogatókról és eszközeikről; megjegyzik a látogatók egyéni beállításait, amelyek felhasználásra kerül(het)nek például online tranzakciók igénybevételekor, ezáltal nem kell újra begépelni az adatokat; megkönnyítik a weboldal használatát; célzott hirdetések jelennek meg a weboldalon; minőségi felhasználói élményt biztosítanak.

Mi a süti?

A sütik olyan kisméretű adatcsomagok, szöveges fájlok, amelyek a weboldalon történt látogatás alkalmával kerülnek elhelyezésre a böngészőjében. A sütik lehetővé teszik, hogy a felhasználót a következő látogatásakor felismerje, ezáltal a sütit kezelő szolgáltatónak lehetősége van összekapcsolni a felhasználó aktuális látogatását a korábbiakkal, de kizárólag a saját tartalma tekintetében.

A sütiket megkülönböztethetjük funkciójuk, tárolási időtartamuk alapján, de vannak olyan sütik, amelyeket a weboldal üzemeltetője helyez el közvetlenül, míg másokat harmadik felek helyeznek el.

Az Székelyhon.ro által alkalmazott sütik leírása

A weboldalon alkalmazott sütik funkciójuk alapján lehetnek: alapműködést biztosító sütik; preferenciális sütik; statisztikai célú sütik; hirdetési célú sütik és közösségimédia-sütik.

A tárolási időtartamuk alapján megkülönböztetünk munkamenet sütiket, amelyek törlődnek, amint a látogató bezárja a böngészőt, és állandó sütiket, amelyeket a látogató gépe ill. a böngészője mindaddig ment, amíg azok mentési időtartama le nem jár vagy a látogató nem törli.

Alapműködést biztosító sütik

Ezek a sütik biztosítják a weboldal megfelelő működését, megkönnyítik annak használatát. Enélkül a weboldal használata nehézkesen, vagy egyáltalán nem biztosítható.

A sütik között vannak olyanok, amelyek törlődnek, amint a látogató bezárja a böngészőt (munkamenet sütik), míg másokat a látogató gépe ill. a böngészője mindaddig ment, amíg azok mentési időtartama le nem jár vagy a látogató azokat nem törli (állandó sütik).

Az alapműködést biztosító sütik között találhatók a cikkbe elhelyezett, harmadik fél által nyújtott tartalmak, mint például beágyazott YouTube-videók vagy Facebook-posztok stb. sütijei.

Alapműködést biztosító sütikhez tartoznak a statisztikai célú sütik is. A statisztikai célú sütik a felhasználói élmény javítása érdekében, a weboldal fejlesztéséhez, javításához kapcsolódnak. Lehetővé teszik, hogy a weboldal üzemeltetője azzal kapcsolatosan gyűjtsön adatokat, hogy a felhasználók miként használják az adott oldalt.

Alapműködést biztosító sütik listája:

Süti neve Szolgáltató / Funkció Süti lejárata  
PHPSESSID szekelyhon.ro
Feladata a munkamenetek állapotának lekérése, a munkamenetek között.
munkamenet saját
cookieControll szekelyhon.ro
Feladata a süti beállítások megjegyzése
365 nap saját
cookieControlPrefs szekelyhon.ro
Feladata a süti beállítások megjegyzése
365 nap saját
_ga google.com 2 év harmadik fél
_gat google.com 1 nap harmadik fél
_gid google.com 1 nap harmadik fél
cX_G brat.ro/sati 365 nap harmadik fél
cX_P brat.ro/sati 365 nap harmadik fél
cX_S brat.ro/sati munkamenet harmadik fél
evid_{customer_id} brat.ro/sati 90 nap harmadik fél
evid_v_{customer_id} brat.ro/sati 90 nap harmadik fél
evid_set_{customer_id} brat.ro/sati 1 nap harmadik fél
 
Preferenciális sütik:

A preferenciális sütik használatával olyan információkat tudunk megjegyezni, mint például a sötét mód vagy betűméret-állító használata. Ha nem fogadja el ezeket a sütiket, akkor ezeket a funkciókat nem tudja használni.

Preferenciális sütik listája:

Süti neve Szolgáltató / Funkció Szolgáltató / Funkció
Süti lejárata
 
darkMode szekelyhon.ro
Sötét mód rögzítése
30 nap saját
textsize szekelyhon.ro
Betűméret rögzítése
30 nap saját
smartbanner szekelyhon.ro
Médiatér App smartbanner rögzítése
7 nap saját
 
Hirdetési célú sütik

A hirdetési sütik célja, hogy a weboldalon a látogatók számára releváns hirdetések jelenjenek meg. Ezek a sütik sem alkalmasak a látogató személyének beazonosítására, sütiket hirdetési partnereink állíthatják be. Ezek a cégek felhasználhatják a gyűjtött adatok alapján az Ön érdeklődési profiljának létrehozására és más webhelyek releváns hirdetéseinek megjelenítésére. Ha a beállításoknál anonimizálja ezeket a sütiket, akkor kevésbé releváns hirdetések fognak megjelenni.

Hirdetési célú sütik listája:

Süti neve Szolgáltató Süti lejárata  
__gads google.com 2 év harmadik fél
_fbp facebook.com 3 hónap harmadik fél
ads/ga-audiences google.com munkamenet harmadik fél
DSID google.com 1 nap harmadik fél
fr facebook.com 100 nap harmadik fél
IDE google.com 1 év harmadik fél
pcs/activeview google.com munkamenet harmadik fél
test_cookie google.com 1 nap harmadik fél
tr facebook.com munkamenet harmadik fél
 
Közösségimédia-sütik

A közösségimédia-sütik célja, a weboldalon használt közösségimédia-szolgáltatások biztosítása a látogató számára. Például, amikor a látogató a weboldalról tartalmat oszt meg a Facebookon, Twitteren, vagy a Bejelentkezem Facebook-fiókkal funkciót használja. A közösségimédia-szolgáltatók a sütiken keresztül adatokat gyűjthetnek arról, hogy a látogató hogyan használja a közösségi média által biztosított szolgáltatásokat, milyen tartalmakat oszt meg, mit lájkol stb.

Közösségimédia-sütik listája:

Süti neve Szolgáltató Süti lejárata  
act facebook.com munkamenet harmadik fél
c_user facebook.com 1nap harmadik fél
datr facebook.com 1 nap harmadik fél
fr facebook.com 1 nap harmadik fél
locale facebook.com 1nap harmadik fél
presence facebook.com munkamenet harmadik fél
sb facebook.com 1 nap harmadik fél
spin facebook.com 1 nap harmadik fél
wd facebook.com 1 nap harmadik fél
x-src facebook.com 1 nap harmadik fél
xs facebook.com 1 nap harmadik fél
urlgen instagram.com munkamenet harmadik fél
csrftoken instagram.com 1 év harmadik fél
ds_user_id instagram.com 1 hónap harmadik fél
ig_cb instagram.com 1 nap harmadik fél
ig_did instagram.com 10 év harmadik fél
mid instagram.com 10 év harmadik fél
rur instagram.com munkamenet harmadik fél
sessionid instagram.com 1 év harmadik fél
shbid instagram.com 7 nap harmadik fél
shbts instagram.com 7 nap harmadik fél
VISITOR_INFO1_LIVE youtube.com 1 nap harmadik fél
SSID  youtube.com 1 nap harmadik fél
SID  youtube.com 1 nap harmadik fél
SIDCC  youtube.com 1 nap harmadik fél
SAPISID  youtube.com 1 nap harmadik fél
PREF  youtube.com 1 nap harmadik fél
LOGIN_INFO  youtube.com 1 nap harmadik fél
HSID  youtube.com 1nap harmadik fél
GPS  youtube.com 1nap harmadik fél
YSC  youtube.com munkamenet harmadik fél
CONSENT  youtube.com 1 nap harmadik fél
APISID  youtube.com 1nap harmadik fél
__Secure-xxx  youtube.com 1 nap harmadik fél
 
A Príma Press Kft-vel szerződött partnerek által alkalmazott sütik leírása

A weboldalon más szolgáltatások üzemeltetői is helyezhetnek el sütiket. A partnerek által alkalmazott sütikről a felhasználók a szolgáltatók saját honlapján tájékozódhatnak:

Studiul de Audienta si Trafic Internet (SATI): https://www.cxense.com/about-us/privacy-policy

Google Analytics: https://developers.google.com/analytics/devguides/collection/gtagjs/cookie-usage

Google Ads: https://www.google.com/intl/en/policies/privacy

Google AdSense: https://policies.google.com/privacy?hl=hu

Facebook: https://www.facebook.com/policy/cookies/

Twitter: https://help.twitter.com/en/rules-and-policies/twitter-cookies

A Príma Press Kft-vel szerződéses kapcsolatban nem álló, harmadik felek által elhelyezett sütik

A fent leírtakkal ellentétben a Príma Press Kft. szerződéses kapcsolatban nem álló más szolgáltatások üzemeltetői is helyezhetnek el sütiket a weboldalon, a cégünktől függetlenül, saját működésük érdekében. Az ilyen, harmadik felek által használt sütik elhelyezése ill. az azt elhelyezők által esetlegesen folytatott adatkezelések tekintetében a Príma Press Kft. semmilyen felelősségen nem vállal, e téren felelősségüket kizárja.

Hogyan módosíthatók a sütibeállítások?

A korábban eszközölt sütibeállításokat desktopon a láblécében található Sütibeállítások menüre kattintva bármikor megváltoztathatja. Mobilon pedig a menü gombra, majd a Sütibeállítások menüre bökve éri el.

Alapműködést biztosító sütik:

Ezek a sütik biztosítják a weboldal megfelelő működését, megkönnyítik annak használatát. Enélkül a weboldal használata nehézkesen, vagy egyáltalán nem biztosítható. 

A sütik között vannak olyanok, amelyek törlődnek, amint a látogató bezárja a böngészőt (munkamenet sütik), míg másokat a látogató gépe ill. a böngészője mindaddig ment, amíg azok mentési időtartama le nem jár vagy a látogató azokat nem törli (állandó sütik).

Az alapműködést biztosító sütik között találhatók a cikkbe elhelyezett, harmadik fél által nyújtott tartalmak, mint például beágyazott YouTube-videók vagy Facebook-posztok stb. sütijei.

Alapműködést biztosító sütikhez tartoznak a statisztikai célú sütik is. A statisztikai célú sütik a felhasználói élmény javítása érdekében, a weboldal fejlesztéséhez, javításához kapcsolódnak. Lehetővé teszik, hogy a weboldal üzemeltetője azzal kapcsolatosan gyűjtsön adatokat, hogy a felhasználók miként használják az adott oldalt.

Alapműködést biztosító sütik listája: PHPSESSID, cookieControll, cookieControlPrefs, _ga, _gat, _gid, cX_G, cX_P, cX_S, enr_cxense_throrrle, evid_{customer_id}, evid_v_{customer_id}, evid_set_{customer_id}.


NEM FOGADOM EL
MINDIG AKTÍV
Preferenciális sütik

A preferenciális sütik használatával olyan információkat tudunk megjegyezni, mint például a sötét mód, Médiatér App letöltésére buzdító smartbanner, vagy betűméret-állító használata. Ha nem fogadja el ezeket a sütiket, akkor ezeket a funkciókat nem tudja használni.

A látogatónak lehetősége van a következő beállítások közül választani:

ELFOGADOM – ez esetben minden funkciót tud használni

NEM FOGADOM EL – ebben az esetben bizonyos funkciók nem lesznek aktívak

Preferenciális sütik listája: darkMode, textsize, smartbanner


NEM FOGADOM EL
ELFOGADOM
Hirdetési célú sütik:

A hirdetési sütik célja, hogy a weboldalon a látogatók számára releváns hirdetések jelenjenek meg. Ezek a sütik sem alkalmasak a látogató személyének beazonosítására, sütiket hirdetési partnereink állíthatják be. Ezek a cégek felhasználhatják a gyűjtött adatok alapján az Ön érdeklődési profiljának létrehozására és más webhelyek releváns hirdetéseinek megjelenítésére. Ha anonimizálja ezeket a sütiket, akkor kevésbé releváns hirdetései lesznek.

A látogatónak lehetősége van a következő beállítások közül választani:

NORMÁL – az Ön profilja szerint, személyre szabott hirdetések jelennek meg

ANONIM – a hirdetés az Ön profiljától függetlenül jelenik meg

Hirdetési célú sütik listája: __gads, _fbp, ads/ga-audiences, DSID, fr, IDE, pcs/activeview, test_cookie, tr.


ANONIM
NORMÁL
Közösségimédia-sütik

A közösségimédia-sütik célja, a weboldalon használt közösségimédia-szolgáltatások biztosítása a látogató számára. Például, amikor a látogató a weboldalról tartalmat oszt meg a Facebookon, Twitteren, vagy a Bejelentkezem Facebook-fiókkal funkciót használja. A közösségimédia-szolgáltatók a sütiken keresztül adatokat gyűjthetnek arról, hogy a látogató hogyan használja a közösségi média által biztosított szolgáltatásokat, milyen tartalmakat oszt meg, mit lájkol stb.

A látogatónak lehetősége van a következő beállítások közül választani:

ELFOGADOM – ez esetben minden funkciót tud használni

NEM FOGADOM EL – ebben az esetben a közösségi média funkciói nem lesznek aktívak

Közösségimédia-sütik listája: act, c_user, datr, fr, locale, presence, sb, spin, wd, x-src, xs, urlgen, csrftoken, ds_user_id, ig_cb, ig_did, mid, rur, sessionid, shbid, shbts, VISITOR_INFO1_LIVE, SSID, SID, SIDCC, SAPISID, PREF, LOGIN_INFO, HSID, GPS, YSC, CONSENT, APISID, __Secure-xxx.


NEM FOGADOM EL
ELFOGADOM