Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék

Szabadtéri szentmisével záruló zarándoklat

Gergely Imre 2019. június 09., 15:57
HIRDETÉS

Zarándokok és gyergyószentmiklósiak százai vettek részt a hagyományossá váló pünkösdvasárnap reggeli szabadtéri szentmisén. Ilyenkor a Boldogasszony zarándokvonat utasai búcsúznak Gyergyószentmiklóstól, Székelyföldtől hazaindulásuk előtt, és búcsúznak tőlük azok, akik három napon át vendégül látták őket.

Szabadtéri szentmisével záruló zarándoklat
galéria

A mise főcelebránsa, Portik-Hegyi Kelemen főesperes volt, az ünnepi szónok pedig a zarándokvonat egyik lelki vezetője, Tímár Sándor Asztrik ferences szerzetes.

HIRDETÉS

„A Szentlélek néha kimondhatatlan érzelmi élményekkel ajándékoz meg imádságaink alatt, csodás gyógyulások, emberi adottságokból nem eredeztető képességeket ad a szolgálathoz, de a pünkösd nem egy felfokozott érzelmi állapot, nem csodák hajszolását jelenti. A Szentlélekben élő ember az, aki hőségesen vállalja mindennapok keresztjét, egyformaságot, ürességet, szenvedést, és mégis hűségesen a remény embere marad, remél, gyengeségeink korlátaink, bűneink ellenére, kilátástalan helyzetekben is. A Szentlélek csodáinak, amit mindennap tehet csak hitünk bizalmunk szab határt. Ha képesek vagyunk ilyenné változni, akkor képesek vagyunk megváltoztatni a világot. A világ pedig a mellettünk lévőkkel kezdődik” – hangzott el az üzenet.

A Boldogasszony zarándokvonat utasai számára a vasútállomáson is kisebb búcsúztatást tartottak a gyergyószentmiklósiak. Várják őket jövőre, kilencedszer is.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS