Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék

Szabadidőpark épülhet a Szeredai-fürdő környékén

Iszlai Katalin 2020. február 20., 15:29
HIRDETÉS

Aláírta a Szeredai-fürdő környékének rendezését lehetővé tévő projekt finanszírozási szerződését a csíkszeredai önkormányzat, a több mint 7 millió lej értékű beruházás részleteiről sajtótájékoztatón számolt be csütörtökön Ráduly Róbert Kálmán polgármester és Lukács Péter tervező.

Szabadidőpark épülhet a Szeredai-fürdő környékén
galéria
Ráduly Róbert Kálmán polgármester és Lukács Péter tervező. Elképzeléseiket ismertették Fotó: Pinti Attila

Az elhanyagolt állapotban lévő Szeredai-fürdő környékének a város tulajdonában lévő közel kéthektáros területe teljesen megújulhat a következő másfél évben. A régi strand épületét és a medencéket azonban nem érinti a felújítás, hiszen zöldövezet-fejlesztési pályázat lévén a burkolt, épített felület legtöbb 10 százalékos lehetett. Ennek értelmében tulajdonképpen egy

sportolásra, kikapcsolódásra alkalmas szabadidőparkot hoznak létre a helyszínen.

A Fürdő utca elejétől egészen a strandig bicikliutat alakítanak ki az úttest jobb oldalán. A szabadidőparkban mindössze egyetlen kisebb épület kap majd helyet, amely zöldtetős kialakítása miatt környezetbe illő lesz, és itt alakítják ki a kerékpártárolót, illetve az illemhelyeket. A parkban burkolt futópálya, korszerű mászófal, játszótér, BMX-krossz- és kerékpárpálya, tanösvény, illetve egy 14 méter magas kilátó is helyet kap majd. Emellett helyreállítják a lábteniszpályát, amely méretéből adódóan más sportágak gyakorlására is lehetőséget biztosít, de szintén a sportolást szolgálja majd az a gyepterület, amelyet a tereprendezés során kialakított pálya arénaként vesz körbe – ez a felület a labdajátékokra lesz alkalmas.

Úgy gondoljuk, hogy a standot magánkézbe kellene adni, és a magánműködtető birtokba veheti majd a felújított zöldövezetet is, ahol lehetőség nyílik sportolásra, napozásra, kikapcsolódásra. Így lesz majd mindez egy kerek egész

– emelte ki Ráduly. Hozzátette, nem gondolja, hogy túl nagy lesz a távolság a szabadidőpark és a város között, hiszen biciklivel és autóval is könnyedén, gyorsan meg lehet közelíteni.

A projekt összértéke 7,28 millió lej, ebből 6,15 millió lej európai uniós és állami költségvetésből származó támogatás, 1,11 millió lej pedig a város önrésze. A kivitelezési határidő 2021 novembere.

HIRDETÉS

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
8 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS