Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék

 

Súlyos balesetet követelt a téli időjárás Alcsíkon

Pinti Attila 2018. december 15., 10:40
HIRDETÉS

Két személyautó ütközött szombat reggel az európai út Csíkszentmárton és Csíkkozmás közötti szakaszán. Az elsődleges hatósági jelentések szerint a balesetnek súlyos sérültje is van. A havazás egész Csíkszéken fennakadásokat okoz a forgalomban, a hargitafürdői eltérő közelében egy hóeltakarító is az árokba borult.

Fotó: Pinti Attila

Az E578 jelzésű európai út Szentmárton és Kozmás közötti részén egy Kovászna megyei jelzésű Ford Focus ütközött egy hargitai Dacia Logannal.

HIRDETÉS

A Hargita megyei tűzoltóság elsődleges tájékoztatása szerint négyen sérültek meg, egy személyt eszméletlen állapotban szállították a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórházba, miután a tűzoltóság műszaki mentői kiszabadították a roncsok közül. A helyszínre egyébként a mentőszolgálat csíkszentmártoni és csíkszeredai egysége, illetve egy rohammentő-csapat is kivonult. A forgalom kilenc óra után elindult, a rendőrségi vizsgálatok idejére félsávos útlezárás volt érvényben.

Négy férfi sérült meg

A balesetben négy, 60 és 16 év közötti férfi sérült meg – tájékoztatott a Hargita Megyei Mentőszolgálat ügyeletes diszpécsere. Legsúlyosabban a roncsok közé szorult hatvanéves férfi sérült, koponyatraumával, eszméletlen állapotban szállították kórházba, állapota stabil. A többi utas könnyebb mellkasi, láb- és karsérüléseket szenvedett.

Fotó: Pinti Attila

Az alcsíki szerencsétlenséggel párhuzamosan a 13A jelzésű országúton, a hargitafürdői eltérő közelében lévő kanyarban is baleset történt, egy hóeltakarító teherautó az úttestről lecsúszva az árokba borult. A közúti forgalmat a közlekedésrendészek lezárták, míg a helyszínre ért emelő talpra állította a járművet.

Fotó: Pinti Attila
Fotó: Pinti Attila
Fotó: Pinti Attila
Fotó: Pinti Attila
Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS