Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék

Sérült medvétől védik a turistákat a csendőrök

Székelyhon 2019. július 11., 14:33 utolsó módosítás: 2019. július 11., 14:59

„Betörés” közben megsérült, majd az erdőbe menekült medve miatt riasztották a csendőröket csütörtökön Tusnádfürdőn. A hatóságiak biztonsági okokból lezárták a turisták előtt a településről a Szent Anna-tó irányába vezető erdei útvonalat.

Fotó: Hargita Megyei Csendőr-felügyelőség

A Hargita Megyei Csendőr-felügyelőség tájékoztatása szerint a medve csütörtök délelőtt egy ablakot betörve próbált bejutni egy szállodába, sérüléseit ekkor szerezte. A nagyvad a közeli erdőbe, az Apor-bástya mellett a Szent Anna-tó felé vezető erdei turistaösvény irányába távozott.

Fotó: Hargita Megyei Csendőr-felügyelőség

A tusnádfürdői hegyi csendőrök azonnal a helyszínre siettek, értesítve a környezetőrséget, az állategészségügyi hatóságot, illetve a területileg illetékes vadásztársulatokat. A kirándulók elől lezárták a turistaútvonalat addig, amíg a jelenlévő szakemberek megtalálják a sérült állatot.

HIRDETÉS

A Szent Anna Vadásztársulat elnöke, Rafain Zoltán az Agerpres hírügynökségnek nyilatkozva azt mondta, folyamatban van a medve kilövésének kérvényezéséhez szükséges dokumentáció összeállítása.

Tájékoztattuk a társulás igazgatóját, a vadőrt, ők is kimentek a helyszínre, de mit tehetnek? Folyamatban van az iratok összeállítása, kilövési engedélyt fognak igényelni

– magyarázta, hozzátéve, egy ilyen kérelem elbírálása néhány napig tart, majd meg kell várni, hogy jelenjen meg a döntés a Hivatalos Közlönyben. „Kész káosz, ami itt a medvékkel történik” – fogalmazott a szakember, hangsúlyozva, hogy

Tusnádfürdőn naponta látni medvét, és

a sérült példányok igencsak veszélyesek lehetnek.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
1 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS