Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék

Sérült kisfiát hátrahagyva menekült el a baleset helyszínéről a jogosítvány nélküli ittas sofőr

Székelyhon 2019. április 20., 13:22 utolsó módosítás: 2019. április 20., 16:19
HIRDETÉS

Úttestről lesodródó, kerítésnek ütköző autójában megsérült ötéves kisfiát hátrahagyva elmenekült a baleset helyszínéről egy alkohol befolyása alatt lévő ditrói férfi péntek délután Gyergyóremetén. Kevesebb mint egy óra alatt megtalálták a rendőrök. Mint kiderült, jogosítvány nélkül vezette a járművet.

Képünk illusztráció Fotó: 123RF

Többszörös törvénysértés miatt indul eljárás a 25 éves gyergyóditrói férfi ellen, aki péntek délután a gyergyóremetei Nád utcában elvesztette uralmát gépkocsija irányítása fölött, majd az útról lesodródva egy kerítésnek ütközött. A gyergyószentmiklósi rendőröket 15 óra 34 perckor riasztották, mire azonban a hatóságiak a helyszínre értek,

a sofőr elmenekült, a balesetben megsérült ötéves kisfiát hátrahagyva a megrongálódott autóban. A fiút a mentősök ellátásra a gyergyószentmiklósi kórházba szállították.

HIRDETÉS

Mintegy negyven perccel később, közel három kilométerre az ütközéstől, a Vasút utcában sikerült azonosítani a 25 éves ditrói gyanúsítottat, akiről kiderült, hogy

  • nem rendelkezik gépjárművezetői engedéllyel;
  • az alkoholszondás vizsgálat szerint 0,84 mg/liter légalkohol-koncentrációval ült autóba.

A férfit a véralkoholszint megállapítására kórházba kísérték, ellene jogosítvány nélküli, továbbá ittas járművezetés, gondatlanságból elkövetett testi sértés és baleset helyszínének elhagyása miatt indítanak eljárást – tájékoztat a Hargita Megyei Rendőr-főkapitányság.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
4 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS