Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék

Rózsaszín gyertyás örömvasárnap

Molnár Melinda 2019. december 14., 10:11
HIRDETÉS

Advent harmadik vasárnapjával elkezdődik az úrjöveti idő második része. Örömvasárnap, gyertyájának rózsaszínével már a karácsony közeledtét jelzi. A színjelkép rámutat a bűnbánati idő örömforrásaira is. E napon mutatják be a római katolikus templomokban az elsőáldozásra készülőket, ünnepélyesen aláírják életük első elköteleződését, majd fehér jelképet, szalagot vagy kokárdát kapnak, amely értük szóló imádságra serkenti a szentmiséken a közösséget.

Képünk illusztráció Fotó: Barabás Ákos

Marossárpatakon, Nagyernye leányegyházában a 13 órakor kezdődő liturgia keretében Tamás József püspök felszenteli az Urunk mennybemenetele tiszteletére újonnan épített kápolnát.

A székelyudvarhelyi-szombatfalvi Szent György-plébániatemplomban a 11 óra 30 perckor kezdődő szentmise után karácsonyváró hangversenyt tart a zetelaki Boros Valér-kórus. Karvezető Jakócs Zoltán kántor.

A zetelaki Szent Kereszt megtalálása plébániatemplomban 17 óra 30 perctől Kovács Annamária vezetésével a helyi gyerekkórus énekel. A 18 órakor kezdődő gyertyagyújtásos szentmisén, amelynek főcelebránsa és szónoka Ilyés Lehel gyergyóalfalvi segédlelkész lesz, közreműködik a helyi férfidalárda, majd Oroszhegyről érkező

vándorbölcsőket adnak át.

A liturgia után a Codex régizene-együttes tart koncertet. Műsoron magyar főúri zene a 16–19. századból.

Marosvásárhelyen, a Szent Antal jezsuita templomban 17 órától a Magyar Örökség-díjas Marosszéki Kodály Zoltán Gyermek- és Ifjúsági Kar karácsonyváró hangversenyt ad. Vezényel Czakó Gabriella, Nagy Éva Vera és Lokodi Anna, zongorán közreműködik Lokodi Lehel.

HIRDETÉS

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS