Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék

Rászorulóknak gyűjtenek Gyergyószentmiklóson

Barabás Orsolya 2019. november 19., 14:21 utolsó módosítás: 2019. november 19., 14:22

Újra megszervezik az Együtt, egymásért, szentmiklósiakért elnevezésű jótékonysági akciót, amelynek korábbi kiírásai során több mint ezer gyergyószentmiklósi embernek varázsolták szebbé a karácsonyi vagy húsvéti ünnepét.

Fotó: Barabás Orsolya

„Több szász család él Gyergyószentmiklóson, akiknek fejtörést okoz a mindennapi betevő megszerzése. A legtöbbjük csendben próbál megoldást találni a mindennapi problémákra, és látva ezt, indítjuk útjára immár hatodszor az Együtt, egymásért, szentmiklósiakért elnevezésű akciót. Egyházak, civil szervezetek, önkormányzatok, cégek fognak össze, hogy álljanak a szükségben szenvedők mellé ebben az időszakban” – hangsúlyozta Gereöffy Imola, a polgármesteri hivatal szociális igazgatója.

A rendezvény védnöke Portik-Hegyi Kelemen főesperes-plébános, és ezúttal rendhagyó módon, ökumenikus istentisztelettel indítják útjára a programot most vasárnap délután ötkor a Szent Miklós római katolikus templomban.

„Ez a tevékenység hozzátartozik a kereszténységünkhöz, és a szentmiklósiakhoz még inkább. Idén mi, az itt szolgáló lelkipásztorok megegyeztünk, hogy közösen a Jóisten áldását kérjük. Jézus egykoron megmondta, hogy szegények mindig lesznek veletek, és ezt az elmúlt kétezer év is tanúsítja. De ezek a szegények ránk vannak bízva” – mondta Portik-Hegyi Kelemen főesperes-plébános.

HIRDETÉS

Hétközben a BB Marketben, a Kordiálban és a polgármesteri hivatal szociális osztályán fogadják az adományokat, szombatonként 9 és 17 óra között a civil szervezetek által örökbe fogadott gyűjtőpontnál, a Sláger Centerben várják a jóérzésű adakozókat.

A rendezvény idei mottóját is a védnök választotta ki. „A legnagyobb vizsga mindannyiunk számára a halálunk utáni utolsó ítéletkor lesz. Ahogyan Jézus beszámol Máté evangéliumának 24. fejezetében, aszerint vizsgáztat, hogy mi mit tettünk a rászorulóknak. És ő mondja azt is, hogy:

Éhes voltam, és ennem adtatok...,

az irgalmasság testi cselekedetei közül ezt választottuk a rendezvény mottójának” – árulta el a főesperes-plébános.

Az összegyűjtött tartós élelmiszerből összeállított csomagokat minden héten elszállítják a rászoruló, egyedülálló idősekhez, sokgyermekes családokhoz, sérült családtagot gondozó rászorulókhoz, illetve a szeretetkonyhára. Az adománygyűjtés december 21-én zárul.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS