Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék
HIRDETÉS

Radu Muntean új filmjét is vetítik az Alter-Native Filmfesztiválon

Székelyhon 2018. október 25., 15:15 utolsó módosítás: 2018. október 25., 15:19

A marosvásárhelyi Alter Native filmfesztivál résztvevői Radu Muntean román rendező új nagyjátékfilmjével is megismerkedhetnek. Muntean legújabb, Alice T című nagyjátékfilmjét november 9-én, pénteken kezdik el vetíteni a hazai mozikban, és ezen a napon tűzte műsorára a marosvásárhelyi szemle is.

Radu Muntean új filmjét is vetítik az Alter-Native Filmfesztiválon
galéria
Forrás: Alter-Native Filmfesztivál

A román-francia-svájci koprodukció vetítésén a rendező mellett Răzvan Rădulescu társ-forgatókönyvíró, valamint a főszerepet alakító Anda Guţi is jelen lesz. Utóbbi egyébként az augusztusi Locarnói Nemzetközi Filmfesztiválon – ahol a film nemzetközi bemutatója volt – elnyerte a legjobb színésznőnek járó díjat – tájékoztatnak a marosvásárhelyi filmszemle szervezői.

Radu Muntean 2002-ben jelentkezett először nagyjátékfilmmel, A düh (Furia) című munkája megkapta a Romániai Filmesek Szövetsége által odaítélt debütdíjat. 2006-ban bemutatott, A papír kékre vált (Hârtia va fi albastră) című filmje nagy sikernek örvendett, több mint hatvan fesztiválon vetítették le és számos díjjal tüntették ki. További munkái: Boogie, Kedd, karácsony után (Marți, după Crăciun), Egy emelettel lejjebb (Un etaj mai jos).

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat